Fluor Hoofdkantoor

Duurzaam nieuw kantoorgebouw met BREEAM-NL Excellent certificaat

Projectgegevens

Projectbeschrijving Fluor Hoofdkantoor

Vanaf juni 2013 is er op het duurzame kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp gewerkt aan de realisatie van het nieuwe Fluor hoofdkantoor met een oppervlakte van circa 20.000 m2 aan kantoorruimte. Het gebouw heeft meer dan 900 werkplekken en is het nieuwe onderkomen voor de medewerkers van de Fluor vestiging Haarlem. Het Fluor hoofdkantoor vervult een belangrijke rol in het verbinden van alle medewerkers met als doel samenhang, werkplezier en productiviteit vergroten. Het nieuwe Nederlandse kantoor van de Amerikaanse multinational Fluor is op 5 januari 2015 in gebruik genomen en ligt op steenworp afstand van Amsterdam Schiphol Airport.

Projectomvang   

Het ontwerpen, engineeren, uitwerken en uitvoeren van de sanitaire-, elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties incl. de WKO installatie en PV cellen voor de nieuwbouw van het Fluor hoofdkantoor te Hoofddorp. Wij waren eindverantwoordelijk voor de installatietechnische werkzaamheden.

Gerealiseerde installaties

Uitgangspunten

 • BIM (Bouw Informatie Model)
  De engineering is in een integraal bouwteam met de BIM-methodiek gerealiseerd. Het detailniveau, ook wel levels of detail genoemd, binnen de BIM omgeving was LOD 400 (gedetailleerde informatie voor het BIM-proces). Voor het tekenwerk maakten wij gebruik van Autodesk Revit MEP, MagiCAD en het Stabi-installatiepakket. Samen met andere projectpartners is er gewerkt in Open BIM.
 • BREEAM-NL Excellent Certificering
  BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Het ambitieniveau voor het Fluorproject was: BREEAM-NL Excellent. Dit streven hebben wij met het gehele bouwteam weten te realiseren (totaalscore 78%).
 • Kwaliteit, veiligheid en budgetbewaking
  Belangrijke speerpunten van opdrachtgever binnen het project: veel aandacht voor hoogwaardige kwaliteits- en veiligheidseisen, garanderen behalen opleverdatum en budgetbewaking.
 • Duurzaamheid
  Op het gebied van techniek worden er diverse maatregelen getroffen welke een duurzame bijdrage leveren aan het gebouw. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van een warmte- en koudeopslag (WKO) systeem/installatie. Verder is het gebouw flexibel in te delen op het gebied van klimaat- en lichtregeling met een indeelbaarheid van 1,8 x 3,6m1.

Overige werkmethodieken die zijn toegepast, zijn: prefabicage, lean-bouwen en Ed Controls.

 

Bedrijfsfilm A. de Jong Installatietechniek, Projectrealisatie Fluor middels het Just-in-Time principe

Neem contact op