Politiebureau Amsterdam

“Arrestanten zitten er warmpjes bij in de cellen van het politiebureau van Basisteam Centrum-Amstel in Amsterdam. Het enige gebrom dat ze horen, is dat van zichzelf.”

Het Project

Een jaar lang werkten we in het centrum van Amsterdam aan de renovatie van het politiebureau Centrum-Amstel. Niet alleen het kantoorpand, maar ook het cellencomplex (ophoudkamers, kleedruimtes, douches), de meldkamer en diverse vergaderzalen werden volledig gerenoveerd. Ook alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties werden vervangen. De locatie was tijdens de renovatie gesloten. 

De Uitdaging

De voornaamste uitdaging bij dit project was de locatie. Het politiebureau van Basisteam Centrum-Amstel bevindt zich in hartje Amsterdam, om de hoek bij dierentuin Artis. Dit betekende dat er weinig parkeerruimte was voor de levering van materialen. Ook voor de opslag van materialen was beperkt plaats. Hijsacties moesten speciaal gepland worden, omdat een deel van de drukke doorgaande straat hiervoor moest worden afgezet. Daarnaast was het belangrijk om omwonenden te informeren over de werkzaamheden en de voortgang van het project. 

Onze Aanpak

We hebben de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties gemarkeerd en veiliggesteld. Daarna hebben we het bestaande koudemiddel in de koelunits conform de huidige milieueisen afgepompt en afgevoerd. Vervolgens is de complete sanitaire installatie (binnenriolering, koud- en warmtapwater, sanitair en brandbestrijdingsinstallatie), verwarmings alsmede koelinstallatie, luchtbehandeling installatie en meet en regelinstallatie vervangen . De verwarming is aangesloten op de bestaande stadsverwarming. Ook wordt gebruikt gemaakt van radiatoren, een klimaatplafond en naverwarmers. Het afgiftesysteem is aangesloten op de stadsverwarming en is aangepast van een hoog- naar laagtemperatuursysteem. 

Voor de koeling op de verdiepingen is een koelmachine en condensor geïnstalleerd. Beide serverruimten zijn voorzien van een DX-koelinstallatie. Voor de luchtbehandeling op de verdiepingen zijn twee luchtbehandelingskasten geïnstalleerd met kanalen en roosters, voorzien van een warmtewiel voor warmterugwinning. In het kanalensysteem zijn luchtappendages zoals VAV, CAV en brandkleppen ingebouwd. In de CCC-ruimten zijn inductie-units toegepast. De installatie is te bedienen/regelen via een gebouwbeheersysteem. 

Het Resultaat

Het project kende de nodige uitdagingen, zowel tijdens het ontwerp als tijdens de uitvoering. Dit zat ‘m onder meer in de beschikbaarheid van personeel vanwege de coronamaatregelen. In goede samenwerking met de opdrachtgever is dit project uiteindelijk naar tevredenheid opgeleverd. De installaties zijn in gebruik genomen en functioneren naar behoren. Het enige ‘gebrom’ dat in het pand te horen is, komt van de arrestanten in het cellencomplex. 

Onze Partners bij dit Project

Adviseur: Galjema 

Architect: GGH Architecten  

Sanitair installateur: VBK Krommenie

Het vervangen van alle werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties in hartje Amsterdam, een uitdaging opzich!

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Politiebureau Amsterdam

Lees meer

Veiligheidscentrum Sloterdijk

Lees meer

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Lees meer