Sofitel Legend The Grand

Projectbeschrijving Sofitel Legend The Grand

Sofitel Legend The Grand is gehuisvest in het voormalige stadhuis van Amsterdam waarvan het grootste deel Rijksmonument is. The Grand beschikt over 177 kamers, 52 luxueuze suites en 19 conferentiezalen waarvan er vijf als historisch monument zijn aangemerkt. Na 20 jaar in gebruik te zijn, behoefte het interieur van kamers en zalen een opfrisbeurt. Hierbij is niet alleen de routing van het gebouw verbeterd, maar zijn ook de technische installaties aangepast naar de huidige eisen. Het project betrof een grondige renovatie van het totale hotel (kamers, zalen, restaurant, keuken en appartementen).

Na het afronden van het eerste renovatieproject voor The Grand, is A. de Jong Installatietechniek gevraagd een nieuw klimaatsysteem te verzorgen. Opdracht: een warmte- en koudeopslag waardoor de gehele warmte- en koude-opwekking centraal plaatsvindt. Door het gehele hotel zijn nieuwe transportnetten voor zowel gekoeld water als verwarmingswater aangelegd en in de hotelkamers zijn nieuwe fancoil-units geplaatst die op basis van de nieuwe temperatuurtrajecten de transmissie kunnen dekken. De bron voor de WKO is op 165 meter diepte geboord, wat in een binnenstad als Amsterdam een specialistisch werk is.

Projectomvang renovatie 1

Het leveren, monteren, inbedrijfstellen en bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigkundige installaties: binnenriolering en de water-, verwarmings-, ventilatie-en luchtbehandelings-, koel- en regelinstallaties.

Projectomvang renovatie 2

Het levering, monteren, inbedrijfstellen en bedrijfsvaardig opleveren van de complete installatietechnische en bouwkundige werkzaamheden voor de renovatie van hotel The Grand te Amsterdam.

Uitgangspunten

Renovatie van een historisch object is complex en vergt veel aandacht. De strenge wetgeving, de beperkte logistieke mogelijkheden in en rondom het gebouw en het deels in bedrijf blijven van het hotel met internationale allure en invloedrijke gasten kan alleen worden ingevuld door nauwgezet maatwerk te leveren. Bij beide renovaties is de rijke geschiedenis van het hotel dan ook met het grootste respect behandeld, maar aangevuld met de modernste en duurzame technologische vernieuwingen. We hebben tijdens het project onder andere gewerkt met Ed Controls.

Nauwgezet maatwerk voor twee grote renovatieprojecten voor prestigieus hotel: Sofitel Legend The Grand.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

VOCO-hotel

Lees meer

CitizenM Amstel hotel

Lees meer

Courtyard by Marriott Hotel

Lees meer