GBS De Veerkracht

Projectbeschrijving

Begin 2018 is A. de Jong Installatietechniek samen met andere bouwpartners gestart aan de realisatie van de nieuwbouw van basisschool GBS de Veerkracht. Het oude pand heeft ruim twee jaar leeggestaan voordat de sloop werd goedgekeurd. De nieuwe school is nu af en er kan weer als vanouds les worden gegeven.

De nieuwe basisschool bestaat uit twee bouwlagen met acht leslokalen, aula, mediatheek, werkruimtes, gymzaal en een buitenschoolse opvang. Steekwoorden voor het ontwerp zijn ‘veilig, geborgen, gastvrij en open’. Het gebouw is flexibel in gebruik en zeer kindvriendelijk. Vanbinnen is het interieur sober ingericht, dit is expres gedaan omdat de leerlingen met hun ‘jasjes en tasjes’ het gebouw zelf inkleuren. Het hart van de school is de aula, welke geschakeld kan worden aan de gymzaal en de ontmoetingsruimte. Ideaal tijdens vieringen met de hele school.

Projectomvang

Vanuit vestiging Zaandam heeft A. de Jong de werktuigbouwkundige installaties uitgevoerd, waaronder sanitaire, drinkwater, brandbestrijding, luchtbehandeling en ventilatie, verwarmings- en koeling en de meet- en regeltechniek.
Het gebouw is voorzien van een geheel eigen energievoorziening, welke bestaat uit een warmtepomp en gasgestookte HR-ketels welke bijspringen zodra de luchtwaterwarmtepomp niet meer voldoende warmte produceert om de lokalen te verwarmen middels de ventilatie en vloerverwarming.

Uitgangspunten

Het nieuwe schoolgebouw is een ‘Frisse School klasse B’ en klimaatneutraal. De oriëntatie van het gebouw zorgt er bijvoorbeeld voor dat de energieprestatie van het gebouw en het comfort van de leerkrachten en leerlingen zonder energieverbruik verbeteren.

De sportzaal voldoet aan de KVLO Normen gymnastieklokalen en sportzalen/delen van sporthallen met schoolgebruik.

De realisatie van de klimaatinstallaties voor basisschool GBS de Veerkracht.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Cube Tilburg University

Lees meer

Binnenklimaat Scholen Vlaardingen

Lees meer

GBS De Veerkracht

Lees meer