Central Post LyondellBasell

Projectbeschrijving

Central Post is het voormalige stationspostkantoor gelegen naast het Centraal Station in Rotterdam. Het pand is herontwikkeld tot een modern kantoor verzamelgebouw. Central Post vormt een belangrijk onderdeel in de herinrichting van het Centraal Stationsgebied tot een bruisend zakencentrum in de binnenstad.

Opdrachtgever LyondellBasell betrekt zich in het pand “The Central Post’ te Rotterdam en heeft hier de 4e, 5e en 6e etage gehuurd. Het nieuwe kantoor biedt huisvesting aan circa 600 medewerkers van het concern. Voordat zij zich konden gaan vestigen in het kantorencomplex, was het noodzakelijk installatiewerkzaamheden op de betreffende verdiepingen uit te voeren. De technische installaties waren aan renovatie toe.

Projectomvang

Het leveren, monteren en bedrijfsvaardig opleveren van de nieuw aan te brengen werktuigbouwkundige installaties ten behoeve van Central post LyondellBasell op de 4e, 5e en 6e verdieping. De werkzaamheden bestaan uit aanpassen van de basis installaties tot een kantooromgeving conform indelingsplannen op de verdiepingen. Bij het aanbrengen van de installatie dient het multifunctionele karakter van de installatie in het kantoorgebouw gehandhaafd te blijven, zodat ook in de toekomst zonder ingrijpende maatregelen een gewijzigde kantoorindeling mogelijk is.

Gerealiseerde technische installaties

Riolering, waterinstallatie, sanitair, brandbestrijding en sprinklerinstallatie, conform technisch Programma van Eisen (PvE).

Uitgangspunten

Veiligheid

Binnen LyondellBasell staat het thema ‘Veiligheid’ hoog in het vaandel. Wij erkennen onze verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving tijdens het uitvoeren van onze installatietechnische werkzaamheden. Onze KAM-coördinator heeft een VGM-plan opgesteld waarin de noodzakelijke HSE (Health, Safety en Environment) competenties zijn opgenomen. Tijdens de uitvoering hebben wij voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen en geluidsoverlast te voorkomen. Gebruikers van het pand werden vooraf goed geïnformeerd zodat zij niet werden belemmerd in hun primaire proces.

LEAN-planning

Middels de LEAN-methodiek wordt er intensief samengewerkt met de overige betrokken partijen. Door het toepassen van de LEAN-methodiek zijn er o.a. kortere doorlooptijden, geen opleverpunten, geen nazorgklachten, minder faalkosten en een beter rendement.

Renovatie aan de technische werktuigbouwkundige installaties van het voormalige stationspostkantoor gelegen naast Centraal Station in Rotterdam.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Diamantbeurs Amsterdam

Lees meer

Central Post LyondellBasell

Lees meer

BP Raffinaderij Hoofdkantoor

Lees meer