WTC Rotterdam

Projectbeschrijving

WTC Rotterdam is één van de opvallendste gebouwen in hartje Rotterdam. Het 97 meter hoge gebouw beschikt over 76.000 m2 BVO en huisvest ongeveer 200 bedrijven uit alle sectoren van handel, industrie en zakelijke dienstverlening. Er is sprake van een openbaar, publiekstoegankelijk gebouw. Behalve de 41.000 m2 kantoorruimten bevinden zich in WTC Rotterdam vele vergader- en congreszalen, een auditorium, woningen, winkels, horeca en een parkeergarage.

Projectomvang

Het technisch beheren, onderhouden en het engineeren en realiseren van functionele aanpassingen aan werktuigkundige installaties, waaronder de HVAC, BMI en sprinklerinstallaties. Zodanig dat aan de eisen inzake de conditie van de installaties, de beschikbaarheid, de functionering, de werkplekcondities, alsmede aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

Projectomvang

Verduurzaming
In partnership met een bouwkundig aannemer en een elektrotechnisch installateur voerden wij voor WTC Rotterdam een verduurzamingsplan uit op basis van een meerjaren investeringsprogramma. De huidige installaties werden volledig vervangen door energiezuinige klimaatsystemen. Zo werden in de laagbouw en hoogbouw van het WTC de klimaatinstallaties aan een upgrade onderworpen. De energiebesparing vond plaats middels warmte- en koudeopslag. Een belangrijke reden voor WTC Rotterdam om te kiezen voor deze toepassing lag in het feit dat WKO een techniek is welke sterk bijdraagt aan de verbetering van de energieprestatie waardoor verduurzaming gemakkelijk kan worden gerealiseerd. Vermindering van het energieverbruik betekent daarnaast minder CO²-uitstoot en tevens lagere energiekosten.

Uitgangspunten

  • 24/7 meldkamer
    Om WTC Rotterdam zo goed mogelijk van dienst te zijn konden zij altijd terecht bij onze 24/7 meldkamer. Wanneer er onverwachts een storing optrad, zorgde ons onderhoudsteam dat de calamiteit meteen werd verholpen. Daarnaast was bij het WTC een locatiebeheerder aangesteld welke iedere week aanwezig was op locatie.
  • Klantportaal
    Beheersing en bewaking van de werkorderstroom, rapportages, logboeken, e.d. werd verzorgd vanuit ons ERP-pakket. Specifieke werkzaamheden als inspecties NEN2767 gebeurde met betrekking van additionele softwareprogramma’s. Voor de opdrachtgever hadden wij een digitale klantportaal (gezamenlijke sharesite) ingericht waarin het gehele gebouwendossier direct inzichtelijk was (inclusief complete historie). Met dit digitale klantenportaal konden wij optimaal gegevens uitwisselen en continu up-to-date informatie beschikbaar stellen.
  • Omgevingsmanagement
    De uitvoering van de installatietechnische werkzaamheden in het WTC betroffen in hoge mate bijzondere omstandigheden. Zo is het handelsgebouw 24/7 in bedrijf en is er sprake van een openbaar, publiekstoegankelijk gebouw. Tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden behield het gebouw haar volledige functie. Wij zorgden dat gebouwgebruikers ruim van te voren kennis hadden vernomen van geplande werkzaamheden. Dit deden wij door middel van informatiebrochures, informatiebijeenkomsten, mailcontact en persoonlijk contact.

Bedrijfsfilm A. de Jong Installatietechniek afdeling Beheer & Onderhoud: Bewust Energie(k) Beheer

A. de Jong Installatietechniek is verantwoordelijk geweest voor het technisch beheer en onderhoud van de klimaatinstallaties van WTC Rotterdam.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Diamantbeurs Amsterdam

Lees meer

Central Post LyondellBasell

Lees meer

BP Raffinaderij Hoofdkantoor

Lees meer