Winkelcentrum De Koningshoek

Projectbeschrijving

Het winkelcentrum Koningshoek is de afgelopen jaren volledig vernieuwd. De Koningshoek beschikt over zo’n zestig winkels, variërend van kleine bloemenwinkels tot grote supermarkten. In het volledig overdekte winkelcentrum zijn zowel de winkelpanden zelf als de overdekte doorgangen grondig verbouwd. De interne passages zijn onderling met elkaar verbonden door een tweetal kleinere corridors, waardoor het winkelcentrum makkelijk te doorkruisen is. Daarnaast is er aan twee kanten nog een uitbreiding van zo’n 5.000 m2 toegevoegd, die één geheel vormen met het reeds bestaande deel.

De grootscheepse renovatie van het bestaande centrum is in 2013 gestart en werd gevolgd door de nieuwbouw in 2017. Het geheel wordt in april 2018 opgeleverd.

Projectomvang

Het adviseren, leveren, aanbrengen en bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigbouwkundige installaties. Naast het uitvoeren van de renovatie, optimalisaties en de nieuwbouw zijn wij verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud (preventief, correctief storingsonderhoud) en het planmatig onderhoud aan de gebouwgebonden werktuigbouwkundige installaties.

Een belangrijk deel binnen de opdracht is het optimaliseren van de klimaatbeheersing. Dit is gerealiseerd door middel van het aanpassen van het ventilatiesysteem, het plaatsen van een vijftal nieuwe luchtbehandelingskasten (LBK’s) met luchtkanalen en roosters. Er is een nieuwe ingang gerealiseerd en een groot gedeelte van de nieuwbouw is afgerond. Bij de hoofdentree hangen koelings- en verwarmingsinstallaties.

In 2016 hebben wij een nieuw energiezuinig ketelhuis in cascadeopstelling geplaatst met bijbehorend GBS-systeem. De interne verbouwingen beslaan tevens diverse aanpassingen aan het cv-leidingnet. Na de interne verbouwingen aan de cv- en luchtbehandelingsinstallaties, zijn wij recent gestart met de nieuwbouwfases 5 en 6.

Uitgangspunten

De grootste uitdaging binnen dit project is ‘factor tijd’ en de zeer strakke planning. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft het winkelcentrum toegankelijk voor winkelend publiek. Om het hele proces soepel te laten verlopen, hebben wij veel werkzaamheden ’s avonds na sluitingstijd uitgevoerd. Natuurlijk in goed overleg met omwonenden.

De ingrijpende verbouwing heeft een kwaliteitsimpuls aan het winkelcentrum gegeven. Dit heeft er voor gezorgd dat winkelcentrum Koningshoek voor de Nieuwbouw Ontwerpfase een BREEAM Very Good certificaat heeft mogen ontvangen.

A. de Jong Installatietechniek is verantwoordelijk voor de nieuwbouw, renovatie en het beheer & onderhoud van de W-installaties van De Koningshoek

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Winkelcentrum De Koningshoek

Lees meer

Mauritshuis

Lees meer

Diergaarde Blijdorp

Lees meer