BREEAM-NL

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. BREEAM-NL is afgeleid van het internationale BREEAM en wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council. BREEAM-NL kent meerdere keurmerken.

Duurzame gebouwen

BREEAM-NL stimuleert de vraag naar duurzame gebouwen en maakt het mogelijk gebouwen te onderscheiden naar duurzaamheid. Een geloofwaardig keurmerk voor duurzame gebouwen maakt het bovendien mogelijk gebouwen te analyseren en uiteindelijk te verbeteren.

Om het certificeringsniveau te bepalen worden de gebouwen gemeten en beoordeeld op duurzaamheidsonderwerpen welke verdeeld zijn in de categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, afval en vervuiling. Aan de hand hiervan wordt aan een gebouw een bepaalde klasse toegekend. BREEAM-NL certificeringen zijn er in vijf klassen:

  1. BREEAM-NL Pass;
  2. BREEAM-NL Good;
  3. BREEAM-NL Very Good;
  4. BREEAM-NL Excellent;
  5. BREEAM-NL Outstanding.

De Jong en BREEAM

Wij helpen u graag bij het behalen van uw BREEAM-NL ambitie. In het relatief korte bestaan van BREEAM-NL heeft A. de Jong al veel kennis en ervaring met het meetinstrument opgebouwd. U kunt rekenen op onze begeleiding en ondersteuning zodat de gewenste certificering voor uw gebouw gerealiseerd wordt. Dit gaan wij voor u verzorgen door de hoogst haalbare puntenscore te halen op deelgebieden (credits) waarin onze vakdiscipline doorslaggevend is. Onze BREEAM-NL expert stelt een BREEAM-NL plan op waarin per punt alle benodigde bewijslast staat aangegeven. Op deze wijze krijgt u advies op maat zodat we gezamenlijk de doelstelling van het behalen van de BREEAM-NL ambitie verwezenlijken.

Overzicht referentiewerken met BREEAM-NL:

Nieuwsbrief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.