Courtyard by Marriott Hotel

Projectbeschrijving

Op een steenworp afstand van station Amsterdam Bijlmer ArenA is het Courtyard by Marriott Hotel gerealiseerd. Het vormt het sluitstuk van de herontwikkeling van het multifunctionele kantorencomplex Atlas ArenA Amsterdam door eigenaar Vastint.

Het Courtyard by Marriott Hotel bestaat uit 176 kamers, een vergader- en conferentiecentrum met vier grote vergaderzalen en twee boardrooms. Het gebouw heeft 13 bouwlagen en heeft een hoogte van ca. 44 meter. De begane grond heeft diverse gebruiksfuncties zoals een restaurant, koffiebar en lobby; Een drietal kantoorruimten; keukens en koelcellen; overige ruimten voor technische installaties en sanitaire voorzieningen. De eerste verdieping heeft hoofdzakelijk een bijeenkomst-functie zoals congresruimten, een foyer en vergaderzalen met flexibele wanden en opdeelbaar in twee tot vier ruimten. Tevens is een MER ruimte en technische ruimte opgenomen. Op de tweede verdieping is een fitnessruimte aanwezig.

Projectomvang

Het berekenen, tekenen, vervaardigen, franco werk leveren en aanbrengen van werktuigbouwkundige installaties. Uitvoering van het werk is uitgevoerd conform bestek, nota van aanvulling, bestektekeningen en opdrachtomschrijving.

Gerealiseerde installaties:

  • Stadsverwarming/stadskoeling wordt volledig geïntegreerd door warmteleverancier Nuon;
  • Iedere kamer voorzien van luchtbehandeling, warmte & koeling;
  • Brandafzuiging;
  • RWA-installatie en afdrukinstallatie (als aanvullende eis betreffende de rook- en warmteafvoer op basis van Amerikaanse normen NFPA)

Het ontwerp van de RWA- en overdrukinstallatie is er op gebaseerd dat afvoer plaatsvindt vanuit het compartiment waar brandmelding plaatsvindt. De RWA-installatie en overdrukinstallatie worden aangestuurd door middel van automatische detectie.

Uitgangspunten

Het Courtyard by Marriott hotel heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) als eerste hotel in Nederland een BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat ontvangen. Daarnaast voldoet het hotel aan de Europese en Amerikaanse veiligheidsnorm NFPA (National Fire Protection Association).

Op een steenworp afstand van station Amsterdam Bijlmer ArenA is het Courtyard by Marriott Hotel gerealiseerd.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

VOCO-hotel

Lees meer

CitizenM Amstel hotel

Lees meer

Courtyard by Marriott Hotel

Lees meer