Mauritshuis

Van Vermeer tot Rembrandt; het Mauritshuis hangt vol met schilderijen van Hollandse Meesters. Wij zorgen ervoor dat deze meesterwerken onder optimale omstandigheden tentoongesteld kunnen worden.

Het Project

Van Vermeers Meisje met de parel, tot de Afrikaanse mannen van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zoveel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. In dit museum in Den Haag – gelegen aan de Hofvijver, pal naast het Binnenhof – vergapen kunstliefhebbers zich aan een wereldberoemde verzameling van in totaal 800 schilderijen, voornamelijk uit de Gouden Eeuw. Het Mauritshuis huisvest onder meer het Koninklijk Kabinet van schilderijen. Het gebouw zelf is eigendom van de Staat (Rijksvastgoedbedrijf) en behoort als Rijksmonument tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990.

De Uitdaging

Binnen het Mauritshuis worden extreem hoge eisen gesteld aan binnenklimaat. De eeuwenoude schilderijen kunnen alleen verantwoord tentoongesteld worden als de temperatuur en de luchtvochtigheid op precies het juiste niveau zijn. Dit houdt tegelijkertijd in dat de klimaatinstallaties altijd optimaal moeten functioneren en presteren. Is dat door een calamiteit niet het geval, dan wordt hierop door ons adequaat gereageerd waardoor de klimaatinstallaties met een minimale bedrijfsonderbreking.

Daarnaast is het belangrijk dat de bezoekers van het museum en de directe omgeving geen hinder of overlast ondervinden van eventuele werkzaamheden.

Wij zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de klimaatinstallaties. Hierbij gaat het zowel om preventief onderhoud als correctief onderhoud. Dit onderhoud doen we op locatie, maar ook op afstand via het gebouwbeheersysteem van het Mauritshuis.

Een belangrijk onderdeel van onze samenwerking met het Mauritshuis is de storingsdienst. We staan 24/7 klaar om storingen op te lossen, conform de door het Mauritshuis voorgeschreven proces- en kwaliteitseisen. Zo eist de klant van ons op een storing een korte reactietijd.

Daarnaast bedenken en realiseren we – proactief, maar altijd in nauw overleg met het Mauritshuis – functionele aanpassingen aan werktuigbouwkundige installaties.

Daaronder vallen onder meer de verwarmings- en koelinstallaties, de luchtbehandelingskasten en het gebouwbeheersysteem. Zo voldoen we niet alleen aan de wettelijke eisen en verplichtingen, maar ook aan de hoge kwaliteitseisen van het Maurithuis met betrekking tot het museumklimaat. En zorgen we ervoor dat de werken van onder meer de Hollandse Meesters in goede conditie bewaard blijven voor toekomstige generaties.

A. de Jong Installatietechniek verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhoud met storingsopvolging bij het Mauritshuis in Den Haag.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Winkelcentrum De Koningshoek

Lees meer

Mauritshuis

Lees meer

Diergaarde Blijdorp

Lees meer