Theater de Stoep

Projectbeschrijving

Het project omvat de nieuwbouw van Theater de Stoep op het Theaterplein in Spijkenisse. Het theater beschikt over een grote zaal (650 zitplaatsen) en een kleine zaal (200 zitplaatsen). In theater-technisch opzicht kunnen alle theaterdisciplines worden geprogrammeerd. Het culturele gebouw is daarnaast voorzien van horecagelegenheid en bevat kantoorruimtes. Het ontwerp heeft allure en is een eyecatcher van formaat. Het nieuwe theater kan worden bestempeld als een icoon van de stad en gaat een forse bijdrage leveren aan de vitaliteit van Spijkenisse.

Projectomvang

Het leveren, monteren/engineeren en bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties, bestaande uit loodgieter-, sanitair-, verwarmings-, gas-, mechanische ventilatie-, koel- en regelinstallaties.

Gerealiseerde installaties

Uitgangspunten

De bouw van Theater de Stoep was een bijzonder project: nog nooit vertoond in de utiliteitsbouw en technisch gezien vier jaar geleden onmogelijk. Het project kan worden gezien als een technische uitdaging, niets is namelijk recht in het nieuwe theater van Spijkenisse. Het flinke werk zat vooral in de complexiteit van de vorm. Om Theater de Stoep Spijkenisse te kunnen realiseren was het BIM-model een vereiste. Tijdens dit project werkte bijna 70 bedrijven samen. Bij De Jong zijn we bekend met deze nieuwe manier van samenwerken en engineeren. Maandenlang hebben wij met de belangrijkste samenwerkende partijen in één ruimte zitten BIMmen. Door deze intensieve samenwerking konden wij vanuit onze vakdiscipline efficiënt kijken of alles klopte met alle plannen en tekeningen. Zo werden er veel clashes geconstateerd. Bijvoorbeeld dat de vloerniveaus in de foyer een halve meter omhoog moesten waardoor de installaties ook aangepast moesten worden. Naast de BIM methodiek hebben wij tijdens dit project gewerkt met het lean-principe en de software Ed Controls.

We zijn zeer trots met het eindresultaat. De samenwerking met de overige partijen verliep succesvol en we hebben de opdrachtgever voorzien in duurzame installaties.

Het project omvat de nieuwbouw van Theater de Stoep. In een integraal bouwteam is het theater in een open BIM omgeving ontwikkeld.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Winkelcentrum De Koningshoek

Lees meer

Mauritshuis

Lees meer

Diergaarde Blijdorp

Lees meer