Bouw Informatie Model (BIM)

BIM staat voor Building Information Modeling, een werkwijze waarmee alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle samenwerkingspartijen die bij het bouwproces betrokken zijn delen hierin hun bouwinformatie, waardoor informatie continu beschikbaar en actueel is.

Zowel het fysieke ontwerp als het analytische model zijn in het BIM-model geïntegreerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat als de architect een aanpassing in het ontwerp doet, dat dit voor alle participerende partijen zichtbaar en beheersbaar is. Zo kunnen wijzigingen sneller door alle disciplines verwerkt worden.

3D Theater Spijkenisse-06-11-2013-3 eindresultaat

Voordelen

De Jong en BIM

BIM is een uitstekend instrument in ketensamenwerking en wordt steeds vaker toegepast in de bouwsector. Wij beschikken over onze eigen BIM-specialisten die de nieuwste methoden en technieken nastreven in de daarvoor bestemde software. Projecten die door middel van Building Information Modeling zijn uitgevoerd, zijn: Fluor Hoofddorp, BP Raffinaderij Laboratorium en Theater de Stoep Spijkenisse.

Nieuwsbrief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.