BP Raffinaderij Laboratorium

Projectbeschrijving

Deze opdracht behelst de complete scope van de werktuigbouwkundige installaties voor project: Nieuwbouw Laboratorium BP Raffinaderij Rotterdam. Het laboratorium wordt gebruikt voor het analyseren en kwantificeren van oliemonsters en is 24 uur per dag in bedrijf. Het vervangt het laboratorium dat momenteel is gevestigd op de raffinaderij, een gebouw dat is gepland om gesloopt te worden in de nabije toekomst.

Projectomvang

Het ontwerpen, leveren, installeren en bedrijfsklaar opleveren van de werktuigbouwkundige installaties. Een deel van de bestaande infra/installaties zijn tijdens de nieuwbouwfase van het laboratorium overgeplaatst/geïnstalleerd in het nieuwe laboratorium.

De lab-ruimtes van het BP Raffinaderij Laboratorium hebben als extra eis dat deze ten opzichte van de supportzone op onderdruk wordt gehouden en ten opzichte van buiten op overdruk. Hiervoor zijn de installaties van een tweetal drukregelingen voorzien.

Uitgangspunten

Voor BP is veiligheid een belangrijk item. Het laboratorium draagt op meerdere niveaus bij aan een veilige werkomgeving. Zo is het gebouw bijvoorbeeld zodanig op het terrein gepositioneerd dat de invloed van externe risico’s wordt beperkt. Dit voorkomt de noodzaak van dure veiligheidsmaatregelen. Daarnaast is er een duidelijke scheiding gemaakt tussen kantoren, lab-ruimtes en de supportzone. Eén rechte corridor verbindt de drie zones. Deze opstelling geeft alle kantoorkamers uitzicht op de olieraffinaderij. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid aan de werknemers.

Tijdens het project is gebruik gemaakt van de BIM-methodiek.

Opdracht: ontwerpen, leveren, installeren en bedrijfsklaar opleveren van de werktuigbouwkundige installaties voor het BP Raffinaderij Laboratorium.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Intralox LLC Europe

Lees meer

Rotterdam World Gateway

Lees meer

Tacx Oegstgeest

Lees meer