Intralox

“Logistiek dienstverlener Intralox groeit hard en bouwt daarom een nieuw pand. A. de Jong Installatietechniek is van A tot Z betrokken bij de installaties.”

Het Project

Intralox is een wereldwijd toonaangevende leverancier van transportoplossingen voor het verplaatsen van de meest kritieke producten. Vanwege de grote groei en om het bedrijfsproces te verbeteren, is een nieuwe locatie nodig. Op Schiphol Trade Park wordt gebouwd aan een productiehal met een expeditie gedeelte, een magazijn en een hoofdkantoor over twee lagen. De nieuwbouw beslaat een bruto vloeroppervlak van circa 25.000 m2 (exclusief installatiegebouw) en kenmerkt zich door de ruime opzet en het gebruik van groen en natuurlijke materialen. A. de Jong is verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties. 

De Uitdaging

Dit project wordt volledig uitgevoerd in het softwareprogramma Revit. Dit wordt via het Bouw Informatie Model (BIM) vooraf gecoördineerd om clashvrij aan het werk te kunnen beginnen. Een belangrijke uitdaging voor ons is om voorafgaand aan én tijdens de uitvoering diverse zaken goed vast te leggen, zodat bij oplevering de definitieve BREEAM-duurzaamheidscertificaten kunnen worden behaald. Daarnaast moet het pand voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen die Schiphol Trade Park stelt. Een andere voorname uitdaging voor dit project is om gezamenlijk met alle partijen zo veilig mogelijk te werken en ongevallen te voorkomen. 

Onze Aanpak

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan, doorlopen we met onze opdrachtgever een uitgebreid engineeringstraject. Hierin worden de berekeningen gemaakt. Ook wordt in dit traject het Bouw Informatie Model zoveel mogelijk ingevuld en gecoördineerd met alle betrokken partijen. Aan de hand van een gezamenlijk opgestelde LEAN-planning worden de werkzaamheden uitgevoerd, bewaakt en beheerst. Zoals bij elk project streven we ernaar om een zo veilig mogelijk project te realiseren. Uiteraard binnen de tijd én binnen budget. 

Het Resultaat

Voor ons is het van groot belang om het project aan de opdrachtgever over te dragen op de vooraf afgesproken opleveringsdatum. Daar gaan we dan ook alles aan doen. Na oplevering hopen we terug te kijken op een fijne samenwerking met alle bouwpartners. Bij oplevering geven we een instructie hoe de installatie functioneert. Ook laten we zien hoe we na oplevering op afstand de installaties gaan monitoren. We zijn dus van A tot Z – van engineering tot monitoring – betrokken bij dit nieuwe paradepaardje van Intralox. 

Met de realisatie van een nieuwe locatie voor Intralox is A. de Jong verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Intralox

Lees meer

Rotterdam World Gateway

Lees meer

Tacx Oegstgeest

Lees meer

Nieuwsbrief

    Thank you! Your submission has been received!
    Oops! Something went wrong while submitting the form.