Intralox LLC Europe

“Logistiek dienstverlener Intralox groeit hard en bouwt daarom een nieuw pand. A. de Jong Installatietechniek is van A tot Z betrokken bij de installaties.”

Het Project

Intralox is marktleider in transportoplossingen voor een breed scala van industrieën in meer dan 100 landen. Intralox specialiseert zich in innovatieve oplossingen, zoals modulaire plastic transportbanden, ThermoDrive transportbanden, DirectDrive™ spiraal systemen en sorteermachines gebaseerd op gepatenteerde ARB™ technologie. Om haar klanten van duurzame oplossingen te blijven voorzien, breidt Intralox uit naar een nieuwe locatie in Hoofddorp. Op Schiphol Trade Park wordt gebouwd aan een productiehal met een expeditie gedeelte, een magazijn en diverse kantoren. De nieuwbouw beslaat een bruto vloeroppervlak van circa 25.000 m2 (exclusief installatiegebouw) en kenmerkt zich door de ruime opzet en het gebruik van groen en natuurlijke materialen. In opdracht van Intralox gaan wij als A. de Jong de werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties realiseren ten behoeve van het kantoorgebouw, opslag en productiehallen te Hoofddorp.

De Uitdaging

Dit project wordt volledig uitgevoerd in het softwareprogramma Revit. Dit is via het Bouw Informatie Model (BIM) vooraf gecoördineerd om clashvrij aan het werk te kunnen. Een belangrijke uitdaging voor ons was om voorafgaand aan én tijdens de uitvoering diverse zaken goed vast te leggen, zodat bij oplevering de definitieve BREEAM-duurzaamheidscertificaten kunnen worden behaald. Daarnaast moet het pand voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen die Schiphol Trade Park stelt. Een andere voorname uitdaging voor dit project is om gezamenlijk met alle partijen zo veilig mogelijk te werken en ongevallen te voorkomen.  

Onze Aanpak

Voordat we aan de slag zijn gegaan, hebben we met onze opdrachtgever een uitgebreid engineeringstraject doorlopen. Hierin zijn de berekeningen gemaakt. Ook is tijdens dit traject het Bouw Informatie Model zoveel mogelijk ingevuld en gecoördineerd met alle betrokken partijen. Aan de hand van een gezamenlijk opgestelde LEAN-planning zijn de werkzaamheden uitgevoerd, bewaakt en beheerst. Zoals bij elk project streven we ernaar om een zo veilig mogelijk project te realiseren. Uiteraard binnen de tijd én binnen budget.  

Klimaatregeling

Voor het koelen en verwarmen wordt in de kantoren gebruik gemaakt van klimaatplafonds. Het klimaat in de productiehal en het magazijn wordt op basis van geconditioneerde lucht gerealiseerd. Het installatiegebouw is als aanvulling op de hoofdopdracht aan A de Jong vergeven. In het installatiegebouw komt een WKO ( Warmte Koude Opslag ) welke gaat zorgen voor het duurzaam verwarmen en koelen van het gebouw. De WKO installatie wordt op dit moment volledig geprefabriceerd in de fabriek van A de Jong.

Oplevering en monitoren

We werken met ons team en alle bouwpartners hard toe naar de afgesproken opleverdatum. Na oplevering laten we onze opdrachtgever zien hoe de installatie functioneert en hoe deze op afstand te kunnen monitoren. Kortom: wij zijn van A tot Z betrokken bij dit nieuwe paradepaartje van Intralox. 

Met de realisatie van een nieuwe locatie voor Intralox is A. de Jong verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties.

Vacatures

Wil jij ook aan dit soort mooie projecten werken?

Bekijk de vacatures via onderstaande button of stuur een open sollicitatie. We horen graag van je!

Bekijk alle vacatures

Vergelijkbare projecten

Intralox LLC Europe

Lees meer

Rotterdam World Gateway

Lees meer

Tacx Oegstgeest

Lees meer