Wat is klimaattechniek?

Klimaattechniek is de branche die zich richt op ventilatie en luchtbehandeling, verwarming, koeltechniek en meet- en regeltechniek. Kort gezegd alle installaties die het binnenklimaat in een huis, winkel of werkomgeving regelen. Klimaattechniek richt zich op het ontwerpen, installeren en onderhouden van deze installaties. En dat is van groot belang, want goede arbeidsomstandigheden zorgen voor een betere gezondheid en meer productiviteit. Daarbij gaat het naast de temperatuur om de luchtvochtigheid en de hoeveelheid verse lucht van buitenaf.

Of het nu gaat om een kantoorpand, hotel, woning, ziekenhuis of school; het comfort van een gebouw valt of staat met het binnenklimaat. Om goed te functioneren is een goed klimaat noodzakelijk. Met de juiste installaties heb je altijd de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en voldoende ventilatie. En daar komen steeds meer uitdagingen bij kijken, zoals duurzaamheid.

De nieuwe uitdagingen van klimaattechniek

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor milieu en duurzaamheid. Huizen en kantoren moeten zo klimaatneutraal mogelijk zijn. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Bedrijven in de klimaattechniek moeten daarom creatief en innovatief zijn om duurzame productoplossingen voor de lange termijn ontwerpen. Maar elke situatie is anders. Iedere situatie vraagt daarom ook om andere oplossingen. Omdat we bij A. de Jong Groep waarde hechten aan duurzaamheid en zorg voor mens en milieu bieden we duurzame energie oplossingen om energie én kosten te besparen op korte en lange termijn. Zo hebben we allerlei oplossingen om warmte langer vast te houden of terug te winnen.

Meer over onze duurzame oplossingen

Wat doet A. de Jong in de klimaattechniek?

De installatiegroep van A. de Jong ontwerpt, installeert, beheert en onderhoudt alle systemen die zorgen voor een comfortabel binnenklimaat. We bedienen klanten in de Benelux en focussen ons op de utiliteitsmarkt, industrie en particuliere markt. Of het nu gaat om nieuwbouw-, renovatie-, revitalisatie- of onderhoudsprojecten; wij leveren innovatieve, kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige klimaatoplossingen. Omdat elk gebouw anders is en iedere sector vraagt om een ander binnenklimaat is, zijn onze installaties altijd maatwerk.

Bekijk de klimaattechniek case van A. de Jong bij het WTC Rotterdam

Duurzame klimaatinstallaties

Klimaatinstallaties die we allemaal kennen zijn de cv-installatie of airconditioning. Maar er zijn ook steeds meer duurzame klimaatinstallaties zoals de warmtepomp of warmte- en koudeopslag. Een paar van deze innovatieve oplossingen:

Werken in de klimaattechniek

Op dit moment is er, net als in andere technische beroepen, veel vraag naar personeel in de klimaattechniek. Ben jij een van die technici die op zoek is naar een nieuwe baan en vind je klimaattechniek interessant? Bekijk dan onze vacatures.

Vacatures van A. de Jong

Nieuwsbrief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.