CitizenM Amstel hotel

Ontwerp en realisatie van klimaat- en sanitaire installaties binnen het nieuwe CitizenM Amstel hotel te Amsterdam.

Projectgegevens

Projectbeschrijving

Begin juli heeft hotelketen CitizenM haar derde hotel geopend in Amsterdam. Het CitizenM-hotel Amstel ligt binnen de historische grachtengordel en telt 88 kamers. Het nieuwe hotel aan de Sarphatistraat bevindt zich in een oud bankgebouw.

Projectomvang

Binnen het bouwteam heeft A. de Jong vanuit vestiging Schiedam het ontwerp en de realisatie van de werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties uitgevoerd waaronder riolering, waterinstallaties, brandbestrijdingsinstallaties, luchtbehandeling en ventilatie, verwarmings- en koelinstallaties, regelinstallaties en gebouwbeheersystemen.

Uitgangspunten

Het installatieontwerp is geheel ontworpen volgens de BIM-methodiek. Het pand is een monumentaal gebouw met een zware constructie, veel constructieve balken en ongelijke vloeren. Een 3D-scan van het gebouw en het uitwerken van de installaties in Revit maakte het mogelijk om de complexe installaties in het nog complexere gebouw passend te maken.

Om grip te houden op voorraad zijn de meeste materialen ‘just in time’ geleverd. De hoofdvestiging van A. de Jong in Schiedam werd gebruikt als opslagplaats voor belangrijkematerialen.

Neem contact op