Tacx Oegstgeest

A. de Jong Installatietechniek is verantwoordelijk voor het volledige ontwerp en de realisatie van de klimaat- en sanitaire installaties.

Projectgegevens

Projectbeschrijving

Het familiebedrijf Tacx realiseert een compleet nieuw complex voor productie, opslag en kantoren in Oegstgeest. Tacx is wereldmarktleider op het gebied van hometrainers en in Europa de nummer één op het gebied van de productie van bidons. Tacx telt op het huidige hoofdkantoor in Wassenaar bijna 200 medewerkers. Het familiebedrijf beschikt straks in Oegstgeest over 24.000 m2 aan bebouwde oppervlakte. Dat is meer dan het dubbele van het huidige pand. Het toekomstige complex op bedrijventerrein De Boeg zal bestaan uit een fabriek, montage- en opslagruimte, productiehallen, drie kantoorverdiepingen, een parkeerkelder en vijftig parkeerplaatsen. De nieuwe locatie ligt vlak aan de snelweg waardoor het ook beter bereikbaar zal zijn voor personeel, klanten en leveranciers.

Projectomvang

A. de Jong Installatietechniek is vanuit haar vestiging in Schiedam bezig met het volledige ontwerp en realisatie van de klimaat- en sanitaire installaties waaronder de binnen riolering, waterinstallaties, sanitaire installaties, brandbestrijdingsinstallaties, luchtbehandeling en ventilatie, verwarmings- en koelinstallaties, regelinstallaties en gebouwbeheersystemen.

In het door ons uitgewerkte installatieontwerp is rekening gehouden met slimme oplossingen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. De warmte van de spuitgietmachines zal bijvoorbeeld worden gebruikt om andere bouwdelen binnen het complex van een behaaglijke temperatuur te voorzien. Daarnaast wordt in de kantoren een gebalanceerd ventilatiesysteem aangelegd. De warmte- en koude-opwekking is door middel van een tweetal multifunctionele 4-pijps lucht-water warmtepompen geregeld welke speciaal zijn ontworpen voor het gelijktijdig koelen én verwarmen van kantoren, productiehallen en magazijn. Bij oplevering zal Tacx beschikken over een duurzaam en hypermodern complex dat volledig gasloos is.

Neem contact op