Project in beeld: Hangar 73

Joost Naaktgeboren, onderdeel van A. de Jong Groep, is momenteel bezig met een groot project voor het KLC (KLM Cityhopper) op Schiphol. In Hangar 73 op het technisch areaal Schiphol-Oost, wordt een bestaand twee verdiepingen hoog gebouw voor KLC aangepast en gerenoveerd. In de Hangar vindt vliegtuigonderhoud plaats.

Werktuigbouwkundige installaties

In samenwerking met de opdrachtgever en de bouwkundige- en technische partners is vooraf onderzocht hoe de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden zonder dat het vliegtuigonderhoud stil komt te leggen en andersom, dat de invloed van de vliegtuigonderhoudswerkzaamheden op de hangar renovatie zoveel mogelijk beperkt wordt. Joost Naaktgeboren houdt zich bezig met het renoveren en vernieuwen van de bestaande klimaatinstallaties om deze nog beter en efficiënter te laten functioneren. Naast het leveren van een compleet nieuwe luchtbehandelingsinstallatie, wordt er ook een nieuw VRF-systeem in diversen ruimtes gemonteerd. De werktuigbouwkundige installatie voorziet verschillende kantoor- en workshopruimtes in de Hangar van koeling, verwarming en luchtverplaatsing. Daarnaast worden er nieuwe radiatoren geïnstalleerd en worden er nieuwe sanitaire installaties geplaatst.

Communicatie en flexibiliteit

Installatietechnicus, Jeroen Wulffraat, over het project: ‘’De afstemming tussen de verschillende samenwerkingspartners in de krappe realisatietijd maakt de verbouwing van Hangar 73 een uitdagend project. Zo is tijdens de uitvoering het ontwerp nog een keer aangepast, waar wij flexibel op in hebben gespeeld. Door deze aanpassingen direct te verwerken in het 3D-bouwmodel in Revit en het inzicht van de Uitvoerder ter plaatse, konden wij goed schakelen en inspelen op de behoefte van de klant. Communicatie en flexibiliteit zijn dan ook belangrijke onderdelen van ons werk.’’

Meer weten over Joost Naaktgeboren of onze openstaande vacatures? Bekijk dan onze bedrijfspagina en werken-bij pagina!

Revit model van de luchtbehandelingskasten op het dak van het pand.

Neem contact op