Project in beeld: renovatie en restauratie Diamantbeurs Amsterdam

De Diamantbeurs: tot aan de jaren ‘80 hét centrum van de diamanthandel in hartje Amsterdam. Momenteel wordt het Monument volledig gerenoveerd tot hét centrum voor de creatieve industrie, onder de nieuwe naam: Capital C. Het rijksmonument wordt in ere hersteld: de gevel van het gebouw wordt zoveel mogelijk teruggebracht naar de originele staat en de originele torens worden teruggeplaatst.

A. de Jong Installatietechniek, vestiging Amsterdam, is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de renovatie van alle werktuigbouwkundige installaties, waaronder: koeling, luchtbehandeling, meet- en regeltechniek en een Warmte Koude Opslag-installatie. Projectleider Stephan Schuller over het project: ‘’Capital C is vanuit klimatologisch perspectief voor ons een interessant project. Bovenop het pand komt een grote glazen koepel waardoor wij rekening moeten houden met de invloed van enerzijds de instraling van zonlicht en anderzijds het warmteverlies door de koepel. De vloer in de koepel wordt voorzien van vloerverwarming en –koeling waardoor de temperatuurverdeling zo optimaal mogelijk is.”

BIM

Het project is volgens de BIM-methodiek gemodelleerd in Revit. Via dit Bouw Informatie Model wordt alle bouwinformatie gedeeld met samenwerkingspartners in een digitaal 3D gebouwmodel, waardoor informatie continu beschikbaar en actueel is. Hierdoor worden clashes tussen de diverse installaties en de bouwkundige componenten van het pand in het ontwerptraject ontdekt en kunnen deze in overleg aangepast worden. ‘’Momenteel zijn wij bezig met het uittekenen van alle sparingen. Zodra dat gereed is gaan onze monteurs van start met alle werktuigbouwkundige werkzaamheden om toe te werken naar de oplevering van Capital C eind 2018.’’

   

Kijk hier voor meer informatie over Capital C. Voor vragen of meer informatie over A. de Jong Installatietechniek, kunt u contact opnemen via info@dejong.nl.

 

De afbeelding van de Diamantbeurs is een visual van ZJA ZWarts & Jansma Architecten.

Neem contact op