Klimaatinstallaties

Klimaatinstallatie op kantoor

Hoe is het binnenklimaat op jouw kantoor? Om goed te functioneren en effectief te werken is een goed binnenklimaat essentieel. Om te zorgen dat je ongestoord kunt werken in een optimaal klimaat, zijn er steeds meer slimme en duurzame klimaatoplossingen. We geven antwoord op al je vragen over klimaatinstallaties.

Wat is een klimaatinstallatie?

Een klimaatinstallatie is bedoeld om het binnenmilieu van een gebouw gezond en comfortabel te maken en te houden. Klimaatinstallaties beheersen de thermische- en luchtkwaliteit, door middel van ventilatie, luchtreiniging, verwarming, verkoeling en bevochtigen of ontvochtigen van de lucht.

Een klimaatinstallatie kan dus een verwarming of airconditioning zijn, maar is steeds vaker een systeem voor de totale beheersing van temperatuur en ventilatie.

Waarom is een goede klimaatinstallatie belangrijk?

Het klimaat is een belangrijk onderdeel van elke omgeving waarin gewerkt of geleefd wordt. Het is van invloed op hoe we functioneren. Met een goed binnenklimaat voorkom je medische klachten en verhoog je de productiviteit van werknemers. Factoren die daarop van invloed zijn, zijn temperatuur en luchtkwaliteit.

Een goede duurzame klimaatoplossing zorgt bovendien voor een besparing op je energieverbruik.

Wat is de waarde van een klimaatinstallatie op kantoor?

Om een aangenaam werkklimaat te creëren is een optimale klimaatbeheersing essentieel. Een slecht binnenklimaat kan bijzonder negatieve gevolgen hebben voor de productiviteit. Volgens TNO kan een slecht binnenklimaat wel €3.600 productieverlies per werknemer per jaar opleveren.

Wanneer er bijvoorbeeld te weinig zuurstof aanwezig is in de ruimte, kunnen klachten zoals vermoeidheid en concentratieproblemen optreden. Hetzelfde geldt voor een te hoge of te lage temperatuur. Bij onvoldoende luchtcirculatie kunnen stofdeeltjes, gassen en bacteriën zelfs zorgen voor allergische reacties of ziektes.

Welke factoren zijn belangrijk bij goede klimaatbeheersing?

Voor een goede klimaatbeheersing op kantoor zijn meerdere factoren van belang.

A. de Jong Groep is de specialist in úw ideale binnenklimaat. Voor ieder vraagstuk met betrekking tot het binnenklimaat, zoeken we een op maat gemaakte klimaatoplossing.

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van installatietechniek en klimaattechniek en zijn graag een waardige installatiepartner voor uw kantoor. We geven graag vrijblijvend advies over verduurzaming, kostenbesparing en energiebesparing op de langere termijn.

Advies over uw klimaatinstallatie?

 

Nieuwsbrief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.