Project in beeld: Verbouwing kliniek De Gantel

Vernieuwd centrum spoedeisende volwassenenpsychiatrie in Sliedrecht

Op 19 mei heeft Yulius de deuren geopend van haar vernieuwde centrum voor spoedeisende psychiatrie voor volwassenen in Sliedrecht. Vanuit deze locatie biedt Yulius al sinds 2012 psychische zorg. In 2018 is besloten om de Yulius klinieken voor acute volwassenenpsychiatrie in Sliedrecht (De Gantel) en Dordrecht (Het Kasperspad) samen te voegen tot één centrum. Om dit mogelijk te maken is het bestaande pand heringedeeld en zijn extra slaapplekken gerealiseerd.

Duurzame renovatie en modernisering van kliniek De Gantel

In 2019 is gestart met het renoveren en moderniseren van kliniek De Gantel in Sliedrecht.
De werkzaamheden die A. de Jong Installatietechniek uitgevoerd heeft binnen de interne verbouwing van De Gantel bestonden uit de sloop van overbodige installatieonderdelen, het aanpassen en moderniseren van de bestaande installaties en het leveren en monteren van nieuwe installaties. Hierbij betreft het de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties, te weten: koelinstallatie, meet- en regelinstallatie, verwarmingsinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie.

Projectleider Michel van de Rest A. de Jong Installatietechniek: “Jarenlang waren er problemen en temperatuurs- en geluidsklachten aan de klimaatinstallaties. Tegelijkertijd met deze verbouwing hebben we deze problemen aangepakt. Vanwege duurzaamheid was het streven om zoveel mogelijk bestaande componenten her te gebruiken om kosten te beperken en onnodig afval te voorkomen. Het uitgangspunt is dat vanaf nu de installaties gemakkelijker te onderhouden én veel gebruiksvriendelijker zijn voor de zorgmedewerkers en de cliënten.”

Met slimme-oplossingen het onmogelijke waarmaken

Opdrachtgever Yulius is blij met de samenwerking en het eindresultaat van de verbouwing, zo vertelt Manager Vastgoed & Services Harm Knijff: “A. de Jong Installatietechniek verzorgt bij ons al jaren klimaattechniek naar tevredenheid, zowel op projectbasis als losse opdrachten. Bij het organiseren van de verbouwing voor De Gantel hoefden wij niet lang na te denken wie wij hierbij wilden betrekken. Wij werken namelijk prettig samen met A. de Jong die doet wat zij belooft, luistert en écht meedenkt. Een specialistisch partij die durft kritisch te blijven en direct naar passende alternatieven en oplossingen zoekt. Binnen dit project was bijvoorbeeld veel tijdsdruk om op tijd te kunnen opleveren. Dankzij slimme installatie-oplossingen vanuit projectleider Michel van de Rest bleek wat onmogelijk leek toch waargemaakt te kunnen worden. Het project is sneller dan de gestelde doorlooptijd afgerond én het voldoet geheel aan al onze eisen. Beter dan dit hadden we niet kunnen wensen.”

De renovatie is uiteindelijk in twee fases uitgevoerd waarbij telkens een deel van het gebouw in gebruik is gebleven. Dit heeft A. de Jong Installatietechniek zonder overlast weten te realiseren samen met aannemer Kees Ros Bouw.

Door de fijne samenwerking en het wederzijdse vertrouwen heeft A. de Jong Installatietechniek meerdere zorglocaties van Yulius in beheer. Wilt u meer weten? Bekijk hier de referentie of neem contact met ons op via verkoop@dejong.nl.

Neem contact op