Project in beeld: Nieuwbouw veiligheidscentrum Sloterdijk

Symbolische eerste paal Amsterdamse industriële brandweerpost geslagen

Op vrijdag 12 juli jl. is de eerste paal van de nieuwe industriële brandweerpost voor ‘Gezamenlijke Brandweer Amsterdam’ (GBA) in het Westelijk Amsterdamse Havengebied geslagen. Een symbolisch moment dat door GBA feestelijk is gevierd samen met alle betrokken partijen; Ook A. de Jong Installatietechniek was er bij. Binnen het project realiseren wij namelijk de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor het toekomstige integrale veiligheidscentrum. Samen met partner Endenburg Elektrotechniek.

Het integrale veiligheidscentrum is een initiatief van Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland, Port of Amsterdam en het havenbedrijfsleven. Het doel is om te komen tot een structureel hoger kwaliteitsniveau van calamiteitbestrijding en het vergroten van bedrijfscontinuïteit in de Amsterdamse havens. De nieuwe industriële brandweerpost zal bestaan uit een centrale brandweerkazerne en biedt naast reguliere brandweerzorg ook specialistische brandweerzorg aan haar leden.

Gaan als de brandweer

Vanuit onze vestigingen in Schiedam en Zaandam is A. de Jong bezig met het project. In het voortraject hebben wij het volledige ontwerp verzorgd voor het binnenklimaat. Frank Weijts, Technisch Adviseur: “Wij hebben het ontwerp in bouwteamverband uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. Het ontwerp is voorzien van een bronneninstallatie die is aangesloten op warmtepompen en worden gevoed door zonnepanelen op het dak. In het gebouw is geen gasinstallatie aanwezig. De luchtbehandelingsinstallatie is voorzien van warmteterugwinning met een rendement van tenminste 80%. Deze duurzame installatie heeft er samen met de goede isolatiewaarde van het gebouw voor gezorgd dat wij voldoen aan de verplichte EPC en nieuwe BENG-eisen die in 2020 ingaan. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Hiermee dragen we goed bij aan de landelijk gewenste CO2-reductie.”

Met het slaan van de eerste paal is het startschot gegeven voor de daadwerkelijke realisatie van de klimaat-, elektrotechnische en sanitaire installaties. Naar verwachting zal een deel van de nieuwe industriële brandweerpost in het eerste kwartaal van 2020 operationeel zijn. Wij kijken uit naar een excellent veiligheidscentrum voor brandweer Amsterdam-Amstelland (BAA).

Bekijk ook onze referentie van BAA, hier vindt u de projectgegevens en de overige bouwpartijen. Kijk hier voor meer informatie over Gezamenlijke Brandweer Amsterdam (GBA). Voor vragen of meer informatie over A. de Jong Installatietechniek, kunt u contact opnemen via verkoop@dejong.nl.

Bij de ondertekening van de opdracht zijn wij bij BAA op de koffie geweest met een brandweertaart: de start van een goede samenwerking!

Neem contact op