Project in beeld: Hotel Kneuterdijk

Het historische pand aan de Kneuterdijk 8 te Den Haag krijgt een transformatie van formaat. Het voormalig ABN-AMRO kantoorgebouw uit de jaren twintig zal worden herontwikkeld tot een vier-sterren hotel met 204 kamers.
In opdracht van dé toonaangevende Oostenrijkse hotelontwikkelaar UBM Kneuterdijk B.V. is A. de Jong Installatietechniek gestart aan de realisatie van de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en sanitaire installaties.

Prestige project: van bankgebouw tot luxueus tophotel

Het historische pand bevindt zich halverwege het Binnenhof en Paleis Noordeinde en heeft een omvang van zo’n 15.000 m2 BVO. Met een monumentale voorgevel en een indrukwekkend atrium, staat het gebouw aan de Kneuterdijk op een prestigieuze locatie.
Opdrachtgever UBM Kneuterdijk B.V. heeft als visie het oude bankgebouw te laten transformeren tot een luxueus tophotel. Het zal hiermee het eerste VOCO hotel in Nederland worden. VOCO is het nieuwe merk in het luxe segment van InterContinental Hotels Group (IHG) dat wereldwijd één van de grootste hotelbedrijven is. De historische voorgevel zal behouden blijven en met zorg worden gerenoveerd. Het interieur en de hotelkamers krijgen klasse en uitstraling passende bij het historische pand. In het luxe vier-sterren hotel komen uiteindelijk 204 hotelkamers verdeeld over zeven bouwlagen. Op de begane grond bevindt zich straks de hoofdentree, de lobby, een restaurant en een hotelbar.

Complexe logistieke opgave in de binnenstad van Den Haag

De uitvoering van dit project is zoals gezegd in volle gang. Een logistiek complexe opgave voor alle betrokken bouwpartners omdat het één van de grootste binnenstedelijke bouwprojecten in Den Haag betreft. A. de Jong Installatietechniek werkt hierbij samen met Steegman Elektrotechniek en Rademaker Installatietechniek. Binnen de samenwerking is A. de Jong Installatietechniek hoofdaannemer voor alle technische installaties in het gebouw. Gelet op de huidige bijzondere omstandigheden met het Corona virus houdt A. de Jong Installatietechniek zich strikt aan de maatregelen vanuit de overheid tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

VOCO betekent ‘uitnodigen’ of samenkomen’ in het Latijn. Het nieuwe hotel wordt dé ontmoetingsplek voor reizigers en lokale bewoners van Den Haag.

 

Voor vragen of meer informatie over A. de Jong Installatietechniek, kunt u contact opnemen via verkoop@dejong.nl.

 

Eind februari vond het tekenmoment plaats, v.l.n.r.:
Ton Fransoo (Director UBM Development Netherlands B.V.),
Rob Buitendijk (Commercieel Manager A. de Jong Installatietechniek B.V.)
en Hendrik-Jan Brandenberg (Algemeen directeur installatiebedrijven A. de Jong Groep B.V.)

Neem contact op