Project in beeld: De Haagse Hogeschool

In de afgelopen vijf jaar heeft A. de Jong Installatietechniek, hierna A. de Jong, voor De Haagse Hogeschool meer dan vijfentwintig projecten uitgevoerd. Het gaat om renovaties en verbouwingen aan de klimaatinstallaties binnen de hoofdvestiging van de hogeschool.

De Haagse Hogeschool: omvangrijk onderwijscomplex

Aan De Haagse Hogeschool studeren bijna 26.000 studenten uit meer dan 140 verschillende landen. De hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool ligt aan het Johanna Westerdijkplein, een modern gebouw dat centraal gelegen ligt vlakbij station Den Haag Hollands Spoor. Het is een zeer omvangrijk onderwijscomplex met 83.000 m² vloeroppervlak.

Het gebouw bestaat uit de volgende hoofdbouwdelen: Het ‘Ovaal’, de ‘Strip’ en de ‘Slinger’. Het centrale punt van de school is het ‘Ovaal’, een immens atrium met daar in, onder en omheen gemeenschappelijke functies, zoals college-zalen, aula, bibliotheek, restaurant en sporthal. Het is de ontmoetingsplek voor alle gebruikers waarna zij vervolgens hun weg weten te vinden naar de verschillende onderwijsvleugels. Verdeeld over deze bouwvolumes worden meer dan 69 (voltijd-, deeltijd- en duale) bacheloropleidingen, 6 masters en 21 post-hbo opleidingen en trainingen verzorgd.

Eén projectteam, één taak

Alle projecten binnen De Haagse Hogeschool zijn verricht door één vast projectteam van A. de Jong. Dit team is sinds de start ongewijzigd gebleven. Zij hebben alle kennis over het schoolgebouw en de klimaatinstallaties. Ook weten zij exact waar op gelet moet worden. Assistent projectleider J. van der Meer zegt hier over: “Het beperken van de overlast voor docenten en studenten staat centraal. Zo hebben wij het vervangen van de luchtbehandelingskasten in de collegezalen bewust tijdens een onderwijsluwe periode gedaan.”

Energie uit oppervlaktewater: Duurzaam, duurzamer, duurzaamst!

De klantwens realiseren, daar draait het om. Een belangrijk thema binnen De Haagse Hogeschool is duurzaamheid. Zo heeft A. de Jong onder andere het verouderde klimaatbeheersysteem van de hogeschool compleet vernieuwd naar een duurzaam systeem. Voor het duurzaam en energiezuinig koelen van het gebouw maakt het moderne nieuwe systeem gebruik van thermische energie uit oppervlaktewater (EOW) in combinatie met warmte- en koudeopslag (WKO). Door de aanleg van de WKO is het totale energieverbruik aanzienlijk teruggedrongen en is het gebouw voorzien van een comfortabel binnenklimaat.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De samenwerking loopt ten einde en het projectteam van A. de Jong is nu het laatste project bij de Haagse Hogeschool aan het afronden. Assistent projectleider J. van der Meer: “Erg jammer dat wij straks geen projecten meer doen bij De Haagse Hogeschool. Maar zeg nooit nooit. Ik geloof zeker dat wij in de nabije toekomst elkaar weer weten te vinden.”

Bekijk ook onze referentie van De Haagse Hogeschool. Hier vindt u specifieke projectgegevens. Voor vragen of meer informatie over A. de Jong Installatietechniek, kunt u contact opnemen via verkoop@dejong.nl.

Neem contact op