Optimaliseren binnenklimaat scholen Vlaardingen

Op naar achttien frisse scholen in Vlaardingen!

In opdracht van de gemeente Vlaardingen optimaliseren wij in twee jaar het binnenklimaat van maar liefst achttien (!) scholen in het primair- en voortgezet onderwijs. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan het verbeteren van de luchtverversing, het renoveren van de sanitaire voorzieningen en natuurlijk het vervangen van de TL verlichting voor zuinige led-verlichting. De complete coördinatie en uitvoering valt onder de verantwoordelijkheid van A. de Jong Installatietechniek b.v. als hoofdaannemer, dit betekent dat de elektrotechnische installaties, sanitaire installaties, bouwkundige en uiteraard de werktuigbouwkundige installaties door ons worden begeleid en uitgevoerd.

Er is gestart met het inventariseren van de bestaande installaties op alle locaties, wat heeft geresulteerd in een adviesrapport met bijbehorend ontwerp. De gemeente Vlaardingen heeft met deze opdracht de ambitie uitgesproken dat al deze locaties moeten voldoen aan de eisen uit het programma ‘Frisse Scholen’ klasse B.

Proactieve houding

De opdracht is aan A. de Jong Installatietechniek b.v. gegund door onze proactieve houding en het actief meedenken met de opdrachtgever. Een mooie uitspraak in de verificatie, door ons als compliment ervaren: ”jullie begrijpen wat voor ons belangrijk is en dat geeft vertrouwen’. In ons plan van aanpak is veel aandacht besteed aan de organisatie rondom en communicatie met alle stakeholders. Dit gaf de gemeente Vlaardingen en de afgevaardigden van het primair en voortgezet onderwijs het vertrouwen om samen met A. de Jong Installatietechniek het binnenklimaat in de scholen aan te gaan pakken. En daar zijn wij hartstikke blij mee! De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang, het project zal lopen tot halverwege 2023.

Meer dan alleen het binnenklimaat

Naast alle werkzaamheden rondom het binnenklimaat, ontzorgen wij ook de scholen in de online en offline communicatie rondom de werkzaamheden. Om aan de kinderen uit te leggen wat er op hun school gebeurt, hebben we een tweetal video’s opgenomen. Gezien het leeftijdsverschil en locatie, hebben we één video gemaakt voor het primair onderwijs en één voor het voortgezet onderwijs. Deze worden door de scholen verspreidt onder de ouders een leerlingen. Daarnaast plaatsen we op de scholen banners ter aankondiging van de werkzaamheden, en banners zodra we aan het werk zijn. En als klap op de vuurpijl wordt er naar een samenwerking met de scholen gekeken om gastcolleges te organiseren om zo de kinderen bekend te maken met techniek, ventilatie en duurzame oplossingen.

Bekijk de video voor de basisscholen:

Bekijk de video voor de middelbare scholen:

 

Op onderstaande basisscholen in Vlaardingen gaan wij aan de slag:

Het Spectrum – Boslaan 1

Ambacht – Chrysantstraat 7

De Wereldwijzer – Erasmusplein 1

De Klimboom – Binnensingel 128

Vlaardingse Dagschool Erasmus – Huijgensstraat 64

Het Spectrum – Wilhelminastraat 19

Van Kampen – Willem Pijperstraat 1

Ambacht – Goudesingel 100

Van Kampen – Paterstraat 1

De Ark – Lissabonweg 8

De Ark, ’t Kompas – Baarnhoeve 4

Dr. H. Bavinckschool – Da Costastraat 26

De Kameleon – Reigerlaan 9

Prins Willem Alexanderschool – Gansfoortstraat 1-5

 

Op onderstaande middelbare scholen in Vlaardingen gaan wij aan de slag:

St. Jozef MAVO – Willem de Zwijgerlaan 240

Geuzencollege – Arij Koplaan 3c

De MAVO Vos – Korhoenlaan 4

Het Lyceum Vos – Koninginnelaan 771

 

Op naar een goed binnenklimaat!

Wij gaan ervoor zorgen dat alle leerlingen in een goed binnenklimaat kunnen leren. En stilletjes hopen we tijdens dit project op al deze scholen ook een aantal jongens en meisjes te inspireren om bij ons hun stage te komen doen!

Neem contact op