Historie

A. de Jong Groep is opgericht in 1877. Sinds het begin hebben we ons ontwikkeld tot één van de grootste en ervaren aanbieders van industriële gas- en oliegestookte brandersystemen en gebouwgebonden klimaatinstallaties. We hebben vestigingen in Schiedam, Zaandam, Hilversum en Delft en bedienen klanten over de hele wereld. Om dat te bereiken beschikken wij over een rijke historie waarin we de afgelopen 140 jaar vele ontwikkelingen hebben doorgemaakt.

Het begin van een familiebedrijf

In 1877 koopt Albert de Jong een gedeelte van een scheepswerf in Scheveningen. Achttien jaar later, in 1895, neemt hij vijf Vlaardingse scheepswerven over waar ze stalen loggers bouwden. In de dagen dat de visserij een bloeitijd doormaakte, breidde De Jong de capaciteit van zijn scheepswerf nog verder uit en richtte een rederij op. Niet lang daarna ontwikkelt het bedrijf zich breder dan alleen de scheepvaart; De Jong gaat ook andere producten maken, zoals luchtverhitters en oliestookinstallaties.

Een sprong in de tijd

In 1955 vestigt De Jong zich in Schiedam met een machinefabriek en een constructiewerkplaats. Vanaf die tijd ontwikkelt het bedrijf zich in een sneltreinvaart. Zo ontwerpt en ontwikkelt De Jong gasbranders voor industriële toepassingen. Als in 1959 de gasbel van Slochteren wordt ontdekt, groeit het marktaandeel snel. Ook zet het bedrijf een afdeling op voor de productie en installatie van verwarmingsinstallaties en luchtbehandelingskasten voor de utiliteitsbouw: het begin van A. de Jong Installatietechniek.

Samenwerken

In 1973 gaat De Jong een samenwerkingsovereenkomst aan met een gerenommeerd branderbedrijf uit de Verenigde Staten. In de daaropvolgende veertig jaar groeit de joint venture uit tot één van de belangrijkste industriële branderbedrijven ter wereld. In 2010 is de samenwerking tot een einde gekomen en zijn alle aandelen overgedragen aan A. de Jong Groep. De activiteit Industriële brandertechniek is toen verder gegaan onder de nieuwe naam: De Jong Combustion.

De huidige positie: stabiel en koersvast

De afgelopen jaren heeft A. de Jong b.v. zich steeds verder uitgebreid. Naast de overname van het Amerikaanse bedrijf waren er nog drie overnames:

Met deze overnames heeft de A. de Jong Groep zijn positie versterkt als één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Met de vierde generatie aan het hoofd zijn we dankzij de strategische heroriëntaties nog steeds stabiel en koersvast.

Nieuwsbrief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.