Deze drie projecten van A. de Jong kent iedereen!

Door heel Nederland is A. de Jong verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van verschillende klimaatsystemen. Daar zitten ook regelmatig gebouwen tussen die nét wat specialer zijn. Projecten die vragen om innovatieve oplossingen. Toch kennen we de volgende gebouwen allemaal. We vertellen over drie bijzondere projecten van A. de Jong Groep in Nederland.

Markthal Rotterdam

Als je door Rotterdam loopt kun je er bijna niet omheen: de Markthal. Dit enorme woon- en winkelgebouw staat bekend vanwege de hoefijzervormige boog met aan beide kanten een glazen gevel en is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Daardoor meteen ook een grote uitdaging. A. de Jong Groep is verantwoordelijk voor de warmte- en koude opslaginstallatie (WKO). Door water op te slaan in de bodem kan gedurende het jaar het gebouw worden gekoeld of verwarmd. Een aanzienlijke besparing op de energiekosten!

Mauritshuis

Al sinds 1822 bezit Het Mauritshuis in Den Haag de grootste collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw. In het museum zijn zo’n 800 schilderijen te bewonderen. Het ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer is een van de werken die je waarschijnlijk wel kent. Voor de bezoekers worden hoge eisen gesteld aan het museumklimaat. Een zorg die wordt gedragen door A. de Jong. We beheren en onderhouden cv-installaties, luchtbehandelingskasten, koelinstallaties en het gebouwbeheersysteem. Daardoor kunnen we op afstand 24 uur per dag het binnenklimaat beheersen.

WTC Rotterdam

Eén van de opvallendste gebouwen aan de Coolsingel in Rotterdam is de WTC-toren. In het gebouw bevinden zich vele vergader- en congreszalen, woningen, winkels, horeca en maar liefst 41.000m² aan kantoorruimten. Tijdens de recente renovatie werd A. de Jong ingeschakeld voor het opstellen van een verduurzamingsplan. De huidige installaties werden volledig vervangen door energiezuinige klimaatsystemen. Dat betekent minder energieverbruik, minder CO²-uitstoot en minder kosten!

    Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

     

    Neem contact op