De machinefabriek van A. de Jong Groep fabriceert brandersystemen voor opdrachtgevers wereldwijd

A. de Jong Groep beschikt sinds jaar en dag over een eigen machinefabriek waar ‘taylor made’ brandersystemen voor De Jong Combustion en R&V Engineering worden gemaakt. De fabriek telt ruim twintig gespecialiseerde medewerkers en is gevestigd direct naast het hoofdkantoor te Schiedam. Van oudsher fabriceert A. de Jong Groep haar zelf ontworpen producten. Omdat de fabriek direct naast de engineeringsafdelingen is gelegen kan tussentijds de voortgang van ontwerp naar productie vlot gecontroleerd worden.

Branders voor STEG-centrales

De machinefabriek maakt vooral grote gas & olie gestookte brandersystemen voor stoom- en gasturbines (afgekort STEG-centrales) waar een hele stad mee verwarmd kan worden. Om deze gasbranders te voeden worden ook gasstraten gemaakt, SKIDS en de brander besturingssystemen.
Voordat de brander klaar is voor gebruik ondergaat de gasstraat eerst nog een testprocedure. De regelelektronica wordt getest met simulatiesoftware die De Jong Combustion zelf schrijft. Het fysieke testen begint met Hydro-testing en eindigt met een functionele test waarbij alle actuatoren en sensoren aangestuurd en uitgelezen worden. Zodra de gasstraat goedgekeurd is volgt in de energiecentrale nog een afnametest bij ingebruikname.
De STEG-centrales worden geleverd aan energiecentrales en energiebedrijven over de hele wereld, de klanten van De Jong Combustion en R&V Engineering zijn onder andere te vinden in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Australië, China en Azië. 99% van de producten die de deur uit gaan zijn voor de export.

Meewerkend Voorman Production Robin Timmerman: “Als Teamleider en planner ben ik de spin in het web, als het gaat om de klantwens te vertalen naar de fabriek. In de fabriek werken wij in een hecht team met ieder zijn eigen specifieke kwaliteiten. Door gebruik te maken van deze kwaliteiten en procesinformatie en -registratie kunnen wij zaken scherp analyseren en verbeteren. Onder andere door de afwisseling in producten, zijn de werkzaamheden ook nog eens divers en uitdagend. Wij werken richting Smart Industry.”

Naast de realisatie van brandersystemen voor De Jong Combustion en R&V Engineering, wordt voor A. de Jong Installatietechniek de machinefabriek ingezet voor het prefabriceren van klimaatinstallaties.

Voor vragen of meer informatie over de machinefabriek van de A. de Jong Groep kunt u contact opnemen via info@dejong.nl.


Het team aan specialisten binnen de machinefabriek van A. de Jong Groep

Neem contact op