A. de Jong Groep technologisch partner Floating Farm

De wereldbevolking groeit snel, waardoor de vraag naar voedsel blijft toenemen. Een nieuw initiatief van drie ondernemers, de Floating Farm, biedt de oplossing voor deze groei. Veertig koeien op een drijvende boerderij in het hart van de stad, dichtbij de consument, zijn de eerste schakel in de productie van gezond en voedzaam voedsel. De verse melk van de koeien wordt via diverse technieken verwerkt tot zuivelproducten voor de consumentenmarkt, waarin afval, ontlasting en overig restafval wordt hergebruikt als energiebron.

Onderwijs

De zelfvoorzienende drijvende boerderij richt zich naast de zuivelproductie tot het trainen en informeren van kinderen over gezonde voeding. Waar komt melk vandaan en hoe wordt melk verwerkt? De Floating Farm biedt hiermee een kijkje in de wereld van melkbehandeling, dierenwelzijn en hightech robotica. In de toekomst komen er ook Floating Kippen-Farms en Floating Groente-Farms.

Technologisch partner

A. de Jong Groep verzorgt als technologisch partner de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor de boerderij. Samen met andere partners werkt zij samen in een gespecialiseerd team aan de eerste Floating Farm ter wereld gelegen in de Merwehaven te Rotterdam.

Algemeen directeur, Albert de Jong, over het partnerschap: ‘’De zorg voor mens en milieu, nu en in de toekomst, is een belangrijk gegeven voor A. de Jong Groep. Duurzaam ondernemen voert hierin de boventoon, waar de Floating Farm ontzettend goed bij aansluit. Ik ben trots dat wij met A. de Jong Groep zijn verbonden aan de Floating Farm om een bijdrage te leveren aan de toekomst van de circulaire economie.‘’

De eerste Floating Farm zal rond maart 2018 in bedrijf worden genomen. Kijk voor meer informatie op de website van de Floating Farm.

 

Bron: Floating Farm

Neem contact op