Research & Development afdeling breidt rekencapaciteit uit

Om snellere en accuratere Computational Fluid Dynamics (CFD) model berekeningen te kunnen maken, is er door A. de Jong Groep geïnvesteerd in een nieuwe CFD ‘simulatie-computer’. Deze computer is 15 keer zo snel als de huidige CFD computer, waardoor een simulatie resultaat veel sneller gerealiseerd is.

‘’Waar het maken van complexe simulatie eerst 2 á 3 weken in beslag nam, kan dit met de nieuwe computer in 1 tot 2 dagen. Met deze nieuwe rekencapaciteit kan de R&D afdeling van A. de Jong Groep sneller werken en daardoor op korte termijn meer ideeën voor brander verbeteringen doorrekenen. We willen hiermee de ontwikkeling van verbeterde en nieuwe branders versnellen’’, aldus R&D Manager Mark Senden.

Innovatie

Als innovatief bedrijf is A. de Jong Groep continu gericht op het verbeteren van de prestaties, gebruikskosten, betrouwbaarheid en levensduur van haar producten. De R&D afdeling focust zich in het bijzonder op de ontwikkeling en het ontwerp van verbeterde en nieuwe typen brandersystemen. De branders van A. de Jong Groep worden met name gebruikt voor aanvullende verbranding in zogeheten ‘’Heat Recovery Steam Generation’’ (HRSG) applicaties, waarbij turbinegassen worden gebruikt als oxidatiestroom.

‘’De brandersystemen moeten gedurende vele jaren onder moeilijke verbrandingsomstandigheden betrouwbaar functioneren. De branders moeten daarom voldoen aan strenge prestatie- en betrouwbaarheidseisen. Samen met de ontwikkelingen in de gasturbine- en stoomketeltechnologie, de energietransitie naar een lagere CO2 uitstoot en de strengere milieuwetgeving op emissies, moeten wij de branders daarom blijvend vernieuwen.‘’

Neem contact op