De vier belangrijkste trends in de installatietechniek

De wereld van installatietechniek staat nooit stil. In tegendeel, hij is volop in beweging! Thema’s als duurzaamheid en automatisering worden steeds belangrijker. Als installatiebedrijf is het daarom zaak klaar te zijn voor de toekomst. We zetten de vier belangrijkste trends voor je op een rijtje.

Prefabricage

Kosten reduceren en het bouwproces versnellen. Die combinatie is voor elke installateur interessant. Prefabricage blijft daardoor in opkomst. Ook bij A. de Jong wordt veel geïnvesteerd in deze nieuwe bouwmethode. Daarbij kunnen we steeds groter denken. Niet alleen zijn er kant-en-klare luchtkanalen, maar ook complete cv-installatie worden in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving (de werkplaats) voorbereid. Dat heeft bovendien een positief effect op de kwaliteit van de producten!

Energietransitie

Duurzaam leven, duurzaam wonen en duurzaam bouwen. Vrijwel iedereen is tegenwoordig bezig met duurzaamheid. Zeker door het Europese klimaatakkoord. Dat zorgde er al voor dat het aandeel van waterpompen in de duurzame energievoorziening enorm is gegroeid. Ook bij A. de Jong wordt dagelijks gezocht naar innovatieve en duurzame oplossingen. Door jarenlange kennis en ervaring kunnen we inmiddels oplossingen bieden op gebied van bijvoorbeeld warmteterugwinning of warmteopslag in de bodem.

Belang van data  

Het beheren van installaties op afstand is er al een tijdje. Maar doordat er steeds meer data beschikbaar is, kunnen storingen ook steeds sneller worden afgehandeld. Bij A. de Jong bieden we 24-uursbewaking vanuit onze controlroom. Met een gebouwbeheersysteem wordt continu data gegenereerd over temperatuur, licht, luchtvochtigheid en CO²-gehalte. Daarmee kunnen alle installaties centraal worden bediend, maar ook op afstand storingen worden verholpen. Al bij tientallen gebouwen neemt A. de Jong dagelijks deze zorg uit handen.

Investeren in personeel

Goede monteurs en technici zijn in de installatiebranche bijzonder welkom. Door nieuwe technieken op gebied van energie, maar ook steeds meer IT-ontwikkelingen, is de werving van geschikt personeel de komende jaren een uitdaging. Bedrijven in de installatiebranche moeten zich steeds flexibeler op gaan stellen en ruimte bieden voor opleiding en ontwikkeling. Daarom investeren wij in ons personeel middels de A. de Jong Academy. Op die manier behouden we vakkennis en ontdekken we nieuw talent. Ben jij toevallig zo’n onontdekt talent? Klik dan hier! 

    Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

     

    Neem contact op