A. de Jong Groep bouwt mee aan productiefaciliteit Protix

Een groeiende en meer welvarende wereldbevolking zorgt voor een toenemende vraag naar hoogwaardige eiwitten. Een vraag die volgens eiwitproducent Protix de hulpbronnen van onze aarde niet kunnen volhouden als we doorgaan met de huidige landbouw- en aquacultuurmethoden. De oplossing: eiwitten uit insecten! A. de Jong Groep bouwt mee aan een nieuwe productiefaciliteit van Protix in Bergen op Zoom.

Over Protix

Protix, opgericht in 2009, kweekt insecten voor de productie van duurzame eiwitten. Als internationale speler in de insectensector kunnen zij een aanzienlijk verschil maken in de wereldwijde productie van duurzame eiwitten voor menselijke consumptie, waardoor een nieuwe eiwitmarkt ontstaat die steeds meer levensvatbaar wordt. Doel van het bedrijf is dan ook het creëren van een aanzienlijke impact op de voedselketen om door middel van balans tussen mens en natuur te bouwen aan een duurzaam voedselsysteem.

A. de Jong Installatietechniek

Om de groeiende vraag naar eiwitten te kunnen bedienen, bouwt Protix een tweede productiefaciliteit in Bergen op Zoom. A. de Jong Installatietechniek is verantwoordelijk voor de engineering, voorbereiding, montage en inbedrijfstelling van alle gebouw- en proces gebonden installaties voor de fabriek.

Projectmanager van A. de Jong Installatietechniek, Frank van Kesteren, over het project: ‘’De nieuwbouw van de productiefaciliteit van Protix is een mooi project voor heel A. de Jong Groep. Het project is door A. de Jong Installatietechniek gemodelleerd in BIM en afgestemd met het integrale bouwteam en in de machinefabriek van A. de Jong Groep wordt al het leidingwerk voor de productiefaciliteit geprefabriceerd. Na afronding hiervan worden in Bergen op Zoom alle componenten opgesteld, zoals de koelmachines, warmtepompen, CV ketels en droge koelers en wordt al het leidingwerk, grotendeels prefab, aangebracht. Zo zorgen wij ervoor dat het bouwproces zo snel en effectief mogelijk verloopt. Daarnaast is A. de Jong Installatietechniek verantwoordelijk voor de stoom-, sanitaire en regeltechnische installaties.’’

Duurzame leefomgeving

‘’Het is mooi om een project te mogen doen voor een opdrachtgever als Protix. De duurzame oplossing van Protix sluit goed aan op de visie van A. de Jong Groep waarin wij trachten met onze veilige, schone en efficiënte toepassingen van klimaat-, energie- en brandersystemen duurzaam om te gaan met onze leefomgeving.’’

 Wil jij meer weten over Protix? Bekijk dan hun website, of neem contact op met Frank van Kesteren via: info@dejong.nl.

Neem contact op