Testimonials

Guido Hillo, Tekenaar/Werkvoorbereider – A. de Jong Installatietechniek Noordwest

Ik werk nu vijf jaar voor A. de Jong Installatietechniek Noordwest, waarvan ik vier jaar heb stage gelopen. Deze stage bestond uit twee werkdagen per week. Ik ben begonnen in de buitendienst van de afdeling Beheer & Onderhoud. Na 1,5 jaar ben ik op kantoor verder gegaan om de rol van tekenaar/werkvoorbereider te leren. Na het voltooien van mijn opleiding MTS middenkader Engineer Installatietechniek ben ik in overleg met A. de Jong in dienst gekomen als Tekenaar/Werkvoorbereider.

Ik heb voor A. de Jong Installatietechniek gekozen omdat het mij tijdens mijn stage opviel dat deze organisatie een hechte groep is waar de ontwikkelingen voorop staan. De vestiging in Amsterdam vormt een klein, hecht team, waardoor de lijnen kort zijn en een goede werksfeer heerst.

Neem contact op

   

  Testimonials

  Jan Oosterhof, Assistent Projectleider – A. de Jong Installatietechniek Noordwest

  Ik ben nu twee jaar werkzaam bij A. de Jong Installatietechniek vestiging Amsterdam. Het eerste jaar als gedetacheerde en het tweede jaar met een jaarcontract van De Jong, wat inmiddels omgezet is naar een contract voor onbepaalde tijd.

  Ik vervul de rol van Assistent Projectleider bij de afdeling Beheer & Onderhoud. Ik ben met A. de Jong Installatietechniek in aanraking gekomen nadat ik op zoek moest naar een andere werkgever. Uit diverse aanbiedingen heb ik uiteindelijk op gevoel voor A. de Jong Installatietechniek gekozen. Met name het zeer prettige sollicitatiegesprek en de snelheid van aannemen hebben mij de doorslag gegeven. Navraag bij oud collega’s die bij De Jong werkzaam zijn versterkte dit gevoel.

  Wij functioneren in een relatief klein team: wij kennen elkaar goed en we doen veel samen en helpen elkaar. De vooruitzichten zijn erg gunstig en het is prettig werken om hier een positieve bijdrage aan te mogen leveren en hier betrokken bij te zijn.

  Naast mijn werk ben ik graag sportief. Schaatsen is mijn hoofdsport, ik schaats wedstrijden, geef trainingen en ben schaatsinstructeur. Verder ski, racefiets, mountainbike en hardloop ik graag. Vaste prik voor mij op de fiets is inmiddels de Theo de Rooij Classic, waar A. de Jong Groep zich altijd met een groot team voor inschrijft.

  Neem contact op

    

   Testimonials

   Ton Strijk, Onderhouds- en Servicemonteur – Joost Naaktgeboren

   ”In 2003 heb ik mijn opleiding MTS Elektrotechniek afgerond en ben toen aan de slag gegaan bij Joost Naaktgeboren op de afdeling Meet- en Regeltechniek. Samen met twee andere collega’s vertegenwoordigden wij deze afdeling. Na enige tijd werd er aan mij gevraagd of ik interesse had om de montage in te gaan als CV Monteur. Ik ben toen de opleiding Hulpmonteur gestart waar ik na afronding nog de opleiding Monteur achteraan heb gedaan. Vanwege mijn elektrotechnische achtergrond leek het de directie van Joost Naaktgeboren ook een goede stap om mij te verdiepen in STEK. Na het behalen van mijn STEK ben ik verder gegaan als CV Monteur met het af en toe plaatsen van airco’s. Na enige tijd heb ik besloten om mij verder te ontwikkelen tot servicetechnicus. Ik heb hiervoor nu het eerste jaar van de opleiding Service Monteur achter de rug, welke ik na afronding vervolg met de definitieve opleiding tot Servicetechnicus.

   Momenteel ben ik werkzaam als Onderhouds- en Servicemonteur, maar door mijn achtergrond en de mogelijkheid tot doorgroei ben ik breed inzetbaar geworden. Dit houdt mijn werk afwisselend en uitdagend.”

   Neem contact op

     

    Testimonials

    Marian van Oostende, Salarisadministrateur – A. de Jong Groep

    ”Eigenlijk is mijn loopbaan bij A. de Jong b.v. toevallig begonnen. Via een vriendin hoorde ik dat er iemand werd gezocht voor administratieve werkzaamheden op de serviceafdeling van installatietechniek. Mijn opleiding (Lerarenopleiding)  sloot niet echt aan maar ik solliciteerde en werd aangenomen, eerst via het uitzendbureau en later in vaste dienst.

    Na diverse administratieve werkzaamheden te hebben verricht ben ik uiteindelijk op personeelszaken terecht gekomen, zoals dat toen heette.  Hier heb ik geleidelijk aan alles wat met HR en salarisadministratie te maken heeft geleerd. In de praktijk en door middel van cursussen. Toen ik daar begon was het bedrijf kleiner dan nu en het HR werk minder veeleisend zodat het nog wel door één persoon gedaan kon worden, maar met het groeien van de onderneming kwam de behoefte aan een echte HR afdeling. Nu zijn we met z’n drieën waarbij de taken voor een deel verdeeld zijn en voor een deel gezamenlijk worden uitgevoerd. Daardoor is de HR afdeling professioneler geworden en kunnen we leidinggevenden en medewerkers beter ondersteunen.

    Momenteel ben ik bijna 30 jaar in dienst. In de loop van deze jaren is er veel veranderd, niet alleen in de manier van werken  (van pen en papier naar pc en e-mail) maar in de omgangsvormen, de samenstelling van het personeel en natuurlijk de omvang van de onderneming. Wat is gebleven is de onderlinge verbondenheid die er bij A. de Jong b.v. bestaat, de bereidheid elkaar te helpen en te steunen, de betrokkenheid met het bedrijf, de lange dienstverbanden, de korte lijnen, de open deurencultuur, kortom het familiegevoel. Daarbij krijg je hier veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien in je functie. Er wordt echt iets gedaan met de wensen van de medewerkers op loopbaangebied maar ook op het gebied van werk en privé-taken.

    Dat alles maakt het prettig om hier te werken.”

    Neem contact op

      

     Testimonials

     Robin Timmerman, Voorman Skidpiping – De Jong Combustion

     ”Zeven jaar geleden ben ik via het uitzendbureau gestart bij A. de Jong Installatietechniek. In 2012 kreeg ik de mogelijk om in de machinefabriek de functie van pijpfitter uit te oefenen. Omdat ik De Jong een leuk en sociaal bedrijf vind waarbij ik altijd binnen een leuke groep met veel plezier werkzaam ben geweest, heb ik die kans met beide handen aangepakt. In drie jaar tijd heb ik een hoop geleerd en gedaan, zo heb ik veel geleerd op de QC afdeling & Engineering.

     Mijn ambitie om door te groeien paste gelukkig binnen de mogelijkheden bij A. de Jong Groep wat geleid heeft dat ik nu voorman bij de Skidpiping ben geworden. Ik hoop binnen dit bedrijf verder te groeien en met dit bedrijf een hoop successen te behalen.”

     Neem contact op

       

      Testimonials

      Rein Docter, stagiair tijdens 2e en 3e jaar mbo Werktuigbouwkunde – Albeda College Schiedam

      “Tijdens mijn opleiding Werktuigbouwkunde op het mbo heb ik in mijn 2e en 3e jaar stage gelopen bij de De Jong Combustion en de machinefabriek van De Jong. In de eerste stageperiode, in mijn 2e jaar van de opleiding, heb ik een onderzoek gedaan naar hoeveel tijd er per onderdeel besteed werd in de machinefabriek. Dit onderzoek heb ik uitgevoerd op kantoor met behulp van de tekeningen met de ontwerpen en het urenregistratiesysteem. De tweede stageperiode, in mijn 3e jaar van de opleiding, heb ik een onderzoek gedaan naar de efficiëntie van de werkprocessen in de fabriek, hierbij heb ik het grootste deel van de periode meegewerkt in de fabriek om een goed beeld te krijgen bij de werkprocessen. Uiteindelijk heb ik een verslag gemaakt over de efficiëntie in de fabriek.

      Tijdens het uitvoeren van de opdrachten werd ik goed begeleid, en ook tijdens het werken in de machinefabriek kreeg ik altijd goede uitleg. Ook werd ik serieus genomen en als ik wilde overleggen over de uitvoering van mijn opdracht met de stagebegeleider van het bedrijf werd daar altijd genoeg tijd voor vrij gemaakt. Verder kreeg ik veel vrijheid in het uitvoeren van de opdrachten. Ik kon het op mijn eigen manier doen en kreeg genoeg mogelijkheid om te overleggen of ik nog op de goede weg was. Beide stageperiodes bij De Jong zijn mij dus erg goed bevallen.”

      Neem contact op

        

       Testimonials

       Sophia van der Vliet, stagiaire tijdens 3e jaar hbo Werktuigbouwkunde – De Haagse Hoogeschool

       “Mijn eerste stage zat er nog niet op of ik kon al aan de volgende beginnen. Bij de afdeling Research & Development van de A. de Jong Groep.

       Ik mocht vervolg geven aan een project waar een vorige stagiair mee was gestart. Namelijk een eenvoudige tool ontwikkelen die de temperaturen van de brandstof en de wanden van een brander kan berekenen en weergeven. Zo’n tool kan meer inzicht geven in die temperaturen en is eenvoudiger te gebruiken dan tijdrovende simulaties. Door middel van aanpassingen moest ik ervoor zorgen dat de resultaten van de tool de werkelijkheid dichter benaderden.

       Tijdens mijn stageperiode ben ik goed begeleid. Er waren wekelijkse meetings ingepland om mijn voortgang te bespreken en mijn vragen te behandelen. Al met al heb ik mijn stage als uitdagend (qua opdracht) en prettig (qua begeleiding) ervaren.”

       Neem contact op

         

        Testimonials

        Patrick Klein, stagiair tijdens 3e jaar hbo Business IT & Management – De Haagse Hogeschool

        “Voor mijn hbo-studie Business IT & Management liep ik in mijn 3e jaar stage (meeloopstage) bij de A. de Jong Groep. Ik heb het proces rondom het verzamelen van gegevens uit het ERP-systeem geautomatiseerd. Daarnaast zette ik een pilot op van het softwarepakket Qlikview. Binnen Qlikview zijn vier Dashboards aangemaakt die processen en financiële gegevens visueel weergeven.

        De opdracht die ik bij De Jong mocht uitvoeren was uitdagend en erg leerzaam. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid en het vertrouwen heb gekregen om nieuwe software binnen de organisatie te implementeren. Mijn begeleider beantwoordde vragen uitgebreid en toonde veel interesse in mijn project.

        Mijn werkplek bevond zich op de administratie afdeling van de A. de Jong Groep in Schiedam. Collega’s stonden altijd open voor vragen en er heerste een gezellige sfeer op de afdeling. Ik werd door ieder als volwaardige medewerker gezien. Dat was erg prettig.

        Ik kijk terug op een leuke, leerzame en uitdagende stage waar ik veel nieuwe mensen heb ontmoet. Ik kan iedereen een stage bij De Jong aanraden!”

        Neem contact op

          

         Testimonials

         Mustapha Erraji, afstudeerder hbo Elektrotechniek – Hogeschool Rotterdam

         “Ik studeer Elektrotechniek ‘Energie Techniek’ aan de Hogeschool Rotterdam. Via een MKB-presentatie op de Hogeschool Rotterdam kwam ik in contact met de A. de Jong Groep. Bij dit bedrijf mocht ik mijn afstudeeropdracht uitvoeren.

         Mijn onderzoek was een combinatie van Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek (Meet en Regeltechniek). Ondanks dat ik weinig ervaring had op het gebied van Werktuigbouwkunde, nam ik de opdracht aan. Op dit gebied wilde ik namelijk mijn kennis uitbreiden. Ik vond het onderzoek erg interessant en heb er veel van geleerd. Dankzij deze opdracht merkte ik dat ik veel interesse heb voor Werktuigbouwkunde.

         Neem contact op

           

          Testimonials

          Vera Schuijn, afstudeerder HBO Communicatie – A. de Jong Groep

          “Voor mijn hbo-opleiding Communicatie studeerde ik af bij de A. de Jong Groep. Ik onderzocht de identiteit van het bedrijf om zo een basis te creëren voor de externe communicatie van De Jong. Het was een leuke en uitdagende opdracht, waarbij ik ontzettend veel medewerking kreeg van de medewerkers. Dit tilde niet alleen het onderzoek naar een hoger niveau, maar het gaf mij ook veel steun en vertrouwen. Na het afronden van mijn onderzoek werkte ik nog een aantal weken door bij De Jong en zette ik mijn aanbevelingen om in een communicatieplan.

          Binnen de A. de Jong Groep heerst een gezellige en goede werksfeer. Mijn vakgebied had niet direct raakvlakken met een specifieke afdeling, maar desondanks had ik het gevoel dat ik ‘one of the guys’ was. Ik voelde me hierdoor niet een stagiaire, maar gewoon één van de medewerkers van De Jong. Daarnaast zijn er tijdens mijn afstudeerperiode leuke vriendschappen ontstaan!

          Ik kijk terug op een leerzame en gezellige tijd, waarin ik mijzelf heb kunnen bewijzen en ontplooien. Mijn dank gaat uit naar mijn collega’s. Ik wens jullie nog veel succes voor in de toekomst.”

          Vera is na haar afstudeerstage bij ons in dienst getreden als Marketing & Communication Officer en is inmiddels doorgegroeid tot Marketing & Communicatie Manager en KAM Manager.

          Neem contact op