Klimaatinstallaties

Klimaatinstallatie op kantoor 

Hoe is het binnenklimaat op jouw kantoor? Om goed te functioneren en effectief te werken is een goed binnenklimaat essentieel. Om te zorgen dat je ongestoord kunt werken in een optimaal klimaat, zijn er steeds meer slimme en duurzame klimaatoplossingen. We geven antwoord op al je vragen over klimaatinstallaties. 

Wat is een klimaatinstallatie?

Een klimaatinstallatie is bedoeld om het binnenmilieu van een gebouw gezond en comfortabel te maken en te houden. Klimaatinstallaties beheersen de thermische- en luchtkwaliteit, door middel van ventilatie, luchtreiniging, verwarming, verkoeling en bevochtigen of ontvochtigen van de lucht. 

Een klimaatinstallatie kan dus een verwarming of airconditioning zijn, maar is steeds vaker een systeem voor de totale beheersing van temperatuur en ventilatie.

Waarom is een goede klimaatinstallatie belangrijk?

Het klimaat is een belangrijk onderdeel van elke omgeving waarin gewerkt of geleefd wordt. Het is van invloed op hoe we functioneren. Met een goed binnenklimaat voorkom je medische klachten en verhoog je de productiviteit van werknemers. Factoren die daarop van invloed zijn, zijn temperatuur en luchtkwaliteit. 

Een goede duurzame klimaatoplossing zorgt bovendien voor een besparing op je energieverbruik. 

Wat is de waarde van een klimaatinstallatie op kantoor?

Om een aangenaam werkklimaat te creëren is een optimale klimaatbeheersing essentieel. Een slecht binnenklimaat kan bijzonder negatieve gevolgen hebben voor de productiviteit. Volgens TNO kan een slecht binnenklimaat wel €3.600 productieverlies per werknemer per jaar opleveren. 

Wanneer er bijvoorbeeld te weinig zuurstof aanwezig is in de ruimte, kunnen klachten zoals vermoeidheid en concentratieproblemen optreden. Hetzelfde geldt voor een te hoge of te lage temperatuur. Bij onvoldoende luchtcirculatie kunnen stofdeeltjes, gassen en bacteriën zelfs zorgen voor allergische reacties of ziektes. 

Welke factoren zijn belangrijk bij goede klimaatbeheersing?

Voor een goede klimaatbeheersing op kantoor zijn meerdere factoren van belang.  

  • Temperatuur

    Voor een optimale productiviteit dient de temperatuur te allen tijde tussen de 20 en 25 graden te blijven. Een temperatuur van 22 graden is het meest geschikt voor de productiviteit. Daarnaast kan een steeds veranderende temperatuur op kantoor erg irritant zijn. Een goede klimaatbeheersing zorgt ervoor dat de temperatuur altijd op hetzelfde niveau blijft.

  • Ventilatie

    Zeker net zo belangrijk als de temperatuur is de luchtkwaliteit. Hierin moet voldoende zuurstof aanwezig zijn, onze grootste bron van energie op kantoor. Het houdt ons scherp en actief. Een goede klimaatbeheersing zorgt voor de afvoer van ‘vervuilde’ lucht en voldoende aanvoer van verse, gefilterde lucht. 

  • Isolatie

    Goede isolatie zorgt ervoor dat nergens tocht kan ontstaan en de juiste temperatuur binnen het pand aanwezig blijft. Goede isolatie maakt de klimaatbeheersing bovendien duurzamer.

A. de Jong Groep is de specialist in úw ideale binnenklimaat. Voor ieder vraagstuk met betrekking tot het binnenklimaat, zoeken we een op maat gemaakte klimaatoplossing. 

We hebben jarenlange ervaring op het gebied van installatietechniek en klimaattechniek en zijn graag een waardige installatiepartner voor uw kantoor. We geven graag vrijblijvend advies over verduurzaming, kostenbesparing en energiebesparing op de langere termijn. 

Advies over uw klimaatinstallatie?

 

Neem contact op